Iohannis, despre evaluarea ministrului Justiţiei: Sunt mulţumit de Ministerul Public şi DNA. Ministerul poate să-i monitorizeze

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este foarte mulţumit de activitatea Ministerului Public şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

29 mart. 2017, 16:32
Iohannis, despre evaluarea ministrului Justiţiei: Sunt mulţumit de Ministerul Public şi DNA. Ministerul poate să-i monitorizeze

„Dacă citim cu atenţie Constituţia şi legile în vigoare, găsim acolo că Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub ochiul ministrului Justiţiei, ceea ce este un lucru bun şi chiar mă aştept de la domnul ministru să sprijine Ministerul Public, pe procurorul general, pe procurorul şef DNA, procurorul şef DIICOT ca să-şi îndeplinească mai bine misiunile. Dacă ministrul Justiţiei doreşte să monitorizeze activitatea celor două instituţii este foarte bine. Sunt foarte mulţumit de activitatea Ministerului Public şi a DNA. Îmi place să o repet că îşi fac bine treaba”, a declarat Klaus Iohannis despre evaluarea ministrului Justiţiei în privinţa şefei DNA şi a procurorului general.

Întrebat ce părere are despre decizia ministrului Justiţiei, privind instituirea unei monitorizări la nivelul Ministerului Public şi DNA, Iohannis a spus că „i se pare un lucru foarte bun”.

El a afirmat că, dacă Ministerul Justiţiei va lucra alături de Ministerul Public într-o „cooperare loială”, lucrurile pot funcţiona mai bine decât la începutul anului, atunci când cele două instituţii au avut „poziţii divergente” asupra OUG 13.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, după evaluare: Nu este oportună revocarea din funcţie a procurorului general şi a şefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în conferinţa de presă, în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general şi a şefei DNA că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a acestora din funcţii. El a precizat că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost făcută de el fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. El a precizat că raportul de evaluare are 19 pagini.