Iohannis: Florian Coldea rămâne adjunctul SRI. Nu am discutat schimbarea lui

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că nu intenţionează să-l înlăture pe Florian Coldea din postul de adjunct al Serviciului Român de Informaţii.

19 feb. 2015, 19:00
Iohannis: Florian Coldea rămâne adjunctul SRI. Nu am discutat schimbarea lui

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe Eduard Hellvig la şefia SRI. 

„Am decis să fac o nominalizare pentru conducerea SRI fiindcă situația generală, după părerea mea, necesita o clarificare și aceasta este o clarificare care depinde de mine. Am judecat destul de mult pe cine să nominalizez și am ajuns la Hellvig, care este o persoană și pregătită, și suficient de calmă pentru a ocupa această poziție. Cred că în etapa în care ne aflăm acum, calmul e un lucru important. L-am întrebat dacă e de acord să fie nominalizat. A fost de acord și am semnat în această seară scrisoarea către președinții Camerelor Parlamentului, în care i-am anunțat că asta e nominalizarea mea, urmând ca săptămâna viitoare să intre în parcurs parlamentar. (…) Am căutat o soluție și am găsit această soluție, sper să fie pe placul politicienilor, al parlamentarilor”, a declarat Klaus Iohannis la Digi 24.

Şeful statului a precizat că a vorbit cu toți liderii de formațiuni politice parlamentare înainte de a face nominalizarea.

„Am dorit să afle de la mine această propunere de nominalizare. I-am întâlnit pe toți în cursul zilei de azi. Unii au fost direct de acord. Alții au spus că vor să se mai consulte cu partidul, ceea ce mi se pare absolut normal normal. Nu a fost niciunul din liderii politici care să-mi fi spus că nu e de acord sau că nu crede că e de acord”, a completat Iohannis.

Iohannis a vorbit şi despre Florian Coldea, şeful interimar al SRI, după demisia lui George Maior.

„Am discutat, după care George Maior mi-a zis că își depune demisia. Şi-a scris demisia, mi-a înaintat-o și am acceptat-o. Demisia un act unilateral de voință. (…) Florian Coldea e adjunct al SRI și rămâne adjunct al SRI. Nu există din partea mea și nici de la Hellvig acum o intenție de schimbare bruscă, dar nici nu am discutat această chestiune”, a mai spus Iohannis.