Iohannis: Îmi propun să obţin 35% din voturi în primul tur al prezidenţialelor

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat luni, la Realitatea tv, că îşi propune să obţină în primul tur al alegerilor prezidenţiale 35% din voturi, urmând să se confrunte în turul al doilea cu candidatul PSD, Victor Ponta, transmite Agerpres.

22 sept. 2014, 20:59
Iohannis: Îmi propun să obţin 35% din voturi în primul tur al prezidenţialelor

Întrebat ce rezultat crede că va obţine Victor Ponta în primul tur, liderul liberalilor a răspuns, zâmbind, că estimează un scor de 36%.

Iohannis a mai spus că se aşteaptă ca, între cele două tururi de scrutin, toţi foştii lideri liberali, inclusiv Crin Antonescu, să se mobilizeze şi să îi susţină candidatura. El a exclus, în schimb, orice negociere cu candidaţii eliminaţi în primul tur, pentru o eventuală susţinere în turul al doilea.

„Eu nu mă bazez pe voturi dirijate de politicieni, pentru că nu cred în aşa ceva. Eu mă bazez pe voturile alegătorilor. Nu am de gând să fac negocieri complexe cu vreun politician, eu mă bazez pe voturile alegătorilor (…), fiindcă alegătorul nu urmează politicianul pe care l-a votat în primul tur, dacă acela iese din competiţie. Alegătorul vede că rămân doi politicieni şi se hotărăşte, pentru unul sau pentru celălalt. Şi de data aceasta este foarte simplu, unul este de stânga şi eu sunt de dreapta”, a explicat preşedintele PNL.

El a dezminţit zvonurile referitoare la o eventuală retragere a sa din cursa prezidenţială.

„Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL şi am de gând să câştig preşedinţia”, a spus Klaus Iohannis.