Iohannis, întrebat dacă alegerile prezidenţiale din 2009 au fost fraudate: Şi atunci aş fi premier? Nu cred că au fost

Publicat: Joi, 18 Mai 2017 20:13 // Actualizat: Joi, 18 Mai 2017 20:13 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, joi, ironic întrebărilor privind fraudarea alegerilor din 2009, întrebând jurnaliştii dacă, în cazul unor fraude, el ar ajunge premier, aşa cum a propus alianţa PSD-PNL la acea vreme, precizând ulterior că nu crede că aceste alegeri au fost furate.

Întrebat dacă el crede că alegerile prezidenţiale din 2009, când a fost propus premier de către PSD-PNL, au fost fraudate, Iohannis a răspuns zâmbind: "Şi atunci aş fi premier?", apoi a continuat:

"După părerea mea, alegerile nu au fost fraudate, cum nici alte alegeri nu au fost fraudate, dar cu siguranţă este un exerciţiu democratic, nu neapărat important, dar interesant, ce se întâmplă acum cu comisia de verificare a alegerilor din 2009". Iohannis a fost întrebat dacă va merge la audieri, în cazul în care va fi chemat, spunând că are altă calitate în acest moment, nu de premier propus, şi oricum nu are "niciun lucru interesant" de spus. "Am participat la campanie, dar în niciun moment nu mi s-a părut că s-ar fi petrecut lucruri care nu sunt în regulă", a explicat preşedintele.

Despre intalnirea de la Oprea de acasa presedintele nu a vrut sa comenteze: "Nu comentez deloc, eu nu am fost in acest cerc intern care s-a intalnit si prin urmare nu am ce comenta. Eu cred ca aceste lucruri vor fi lamurite de cei din acea comise parlamentara", a spus acesta.

Intrebat despre obligativitatea ca toate persoanele sa vina in fata Comisiei, Iohannis a spus ca adevarul trebuie aflat, insa legea specifica deja care persoane sunt obligate sa se si prezinte.

"Eu cred ca este bine sa lamurim aceste lucruri, daca tot am facut o comisie, insa, obligativitatea, anumite pot fi obligate prin lege sa participe. Altii, care nu pot fi obligati, pot face declaratii daca considera ca ajuta in demersul gasirii adevarului, sigur", a spus el.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6660
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H