Iolu: Cioloş i-a cerut ministrului Bostan să îşi ceară scuze, declaraţiile sale sunt regretabile

Premierul Dacian Cioloș i-a cerut marți ministrului Comunicațiilor Marius Bostan să își ceară scuze și să vină cu clarificări după declarațiile pe care le-a făcut pe tema Educației, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

28 iun. 2016, 20:45
Iolu: Cioloş i-a cerut ministrului Bostan să îşi ceară scuze, declaraţiile sale sunt regretabile

„Premierul României i-a cerut ministrului Bostan să își ceară scuze și să vină cu clarificări pe această temă. Comentariile domnului ministru nu angajează în niciun fel guvernul în acest moment, sunt regretabile din punctul nostru de vedere și ministrul va face clarificările necesare”, a spus Iolu, într-un brifing la Guvern, scrie Agerpres.

Întrebat dacă prim ministrul ia în calcul și o remaniere a ministrului Bostan, Iolu a replicat: „Nu. Premierul i-a cerut domnului ministru să își ceară scuze. Noi am aflat când eram în ședința de guvern, următoarele etape, dacă vor fi, vor fi la decizia premierului. Va veni cu clarificări de îndată”.

Citeşte şi:  Ministru tehnocrat, declaraţii dure privind învăţământul: Educaţia GRATUITĂ, o mentalitate COMUNISTĂ. Atac la profesori

Ministrul Comunicațiilor Marius Bostan a afirmat marți, într-o conferință, că unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate.

„Eu văd părinții la școală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia. Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea că „am salariu mic” e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”, a spus Bostan.