Ion Sandu: Serviciul meteorologic nu se poate privatiza. Nu mai ai controlul dacă se declanşează război meteorologic

Serviciul meteorologic al unei țări nu poate fi privatizat, a declarat, joi, Ion Sandu, fost director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și președinte al Societății Meteorologice Române. El spune că și-a dat demisia de la conducerea ANM când a fost demarată procedura de implementare a managementului privat.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 13:20
Ion Sandu: Serviciul meteorologic nu se poate privatiza. Nu mai ai controlul dacă se declanşează război meteorologic

„În data de 19 decembrie eu mi-am dat demisia, în ziua în care s-a demarat procedura de management privat. Dacă tot s-a declanșat public această discuție vreau să precizăm clar. Sunt argumente atât de grele care trebuie aduse Guvernului actual și Parlamentului actual să oprească această nebunie pentru că nici măcar nu realizează că civilizațiile umane dispar datorită schimbării climei. Nu intru în detalii astăzi, dar nu se poate să intri în management privat, care înseamnă de fapt privatizare, la serviciul meteorologic al unei țări. Nu există nicăieri în lume să privatizezi serviciul meteorologic al unei țări, să îți facă prognoza din altă țară și să nu mai ai controlul dacă se declanșează peste 10 ani război meteorologic”, a spus Ion Sandu.

Fostul director general al Administrației Naționale de Meteorologie a cerut Guvernului și Parlamentului să oprească procedura de implementare a managementului privat.

„Mesajul meu este ca Guvernul României, indiferent de comentariile care se fac, să oprească nebunia începută de Guvernul Cioloș. Este inadmisibil ca o țară să aducă management privat, o firmă privată din altă țară, să facă prognoză în caz de fenomene meteorologice periculoase”, a afirmat Ion Sandu.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a organizat, joi, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, a cărui temă a fost „Să înțelegem norii”. Ziua Mondială a Meteorologiei este sărbătorită în fiecare an la 23 martie și marchează intrarea în vigoare, în anul 1950, a Convenției Organizației Meteorologice Mondiale (OMM).