Ionuţ Gologan, mesaj disperat din „celula morţii”: „Tată, nu mai rezist!”

Este primul jurist român care a tras un semnal de alarmă în cazul lui Ionuţ Gologan, românul care, anul trecut, în Malaysia, a primit pedeapsa capitală. Acum, când de o bună bucată de vreme s-a aşternut tăcerea, inclusiv guvernamentală, peste acest caz cândva foarte mediatizat, inimosul avocat Artin Sarchizian, preşedinte al Societăţii Române pentru Drepturile Omului, căci despre el este vorba, este hotărât să meargă să-l viziteze pe tânărul din Telega în „celula morţii". În închisoarea condamnaţilor la moarte.

22 mart. 2017, 07:11
Ionuţ Gologan, mesaj disperat din „celula morţii”: „Tată, nu mai rezist!”

„Vreau să merg la Ionuţ Gologan în Malaeysia! Vreau să-l vizitez pe copilul ăsta să văd ce se întâmplă cu el acolo, în închisoare! Informaţiile despre el sunt extrem de îngrijorătoare. În cel mai scurt timp cu putinţă, vreau să ajung în Malaysia”, a declarat, în exclusivitate pentru ziarulring.ro avocatul Artin Sarchizian, care estimează că plecarea va fi „undeva în iunie sau poate chiar puţin mai devreme”.

VEŞTI PROASTE DIN MALAEZIA. Un coleg de-al lui IONUŢ GOLOGAN, cu aceeiaşi faptă ca a românului, A FOST EXECUTAT FOTO

„Este important să-l văd pe Ionuţ Gologan”

Preşedintele SRDO avea de mai mult timp în plan acestă „expediţie” spre Extremul Orient, dar a luat o hotărâre fermă după ce a discutat cu tatăl şi cu bunica tânărului condamnat la moarte, discuţie care l-a pus foarte tare pe gânduri. „Este important să-l văd pe Ionuţ Gologan, să stau de vorbă cu el şi să aud susţinerea lui pentru că, din cele spuse de către tată şi bunică, pare că veştile sunt destul de sumbre. Şi, aici, nu mă refer neapărat la demersul lui judiciar, ci, în primul rând, la condiţiile în care este ţinut. Şi chiar ce mi-a spus tatăl lui, cum că nu mai rezistă, personal, mie mi s-a părut o chestiune extrem de îngrijorătoare”, a explicat avocatul Sarchizian pentru ring.

Citeşte şi Ionuţ Gologan primeşte o VESTE URIAŞĂ. Ce se întâmplă cu românul condamnat la MOARTE în MALAEZIA

Ionuţ Gologan, din închisoare: „Tată, eu nu mai rezist!”

Preşedintele SRDO ne dezvăluie şi care sunt veştile îngrijorătoare despre Ionuţ Gologan, spunând: „Tocmai de aceea ar fi important ca cineva din ţară, în  special o organizaţie pentru drepturile omului, să-l viziteze pe Ionuţ acolo, în închisoare, pentru că, într-adevăr, dacă lucrurile se confirmă şi condiţiile sunt atât de aprige,  cred eu că ar fi necesar un demers pe lângă autorităţi să-i  asigure nişte condiţii umane. Pentru că există şi pericolul ca nu cumva el să se extermine, aş zice,  pe cauze naturale.  Adică să clacheze la un moment dat şi să nu mai poată rezista. De fapt, chiar asta mi-a spus tatăl său, care m-a informat că l-a sunat Ionuţ şi i-a zis: Tată, eu nu mai rezist! Până  ei vor lua o hotărâre eu nu mai rezist!…”.

„În problema de drepturile omului credem că putem sensibiliza autorităţile”

Avocatul Sarchizian este hotărât să ceară inclusiv sprijinul unor organizaţii internaţionale pentru a-l sprijini pe Ionuţ Gologan. În acest sens, el spune: „Această chestiune mi se pare extrem de alarmantă şi de îngrijorătoare. Şi eu, persoanal  m-am decis să merg acolo şi să aflu care este versiunea lui Ionuţ Gologan, pentru că deja sunt  foarte multe informaţii şi este bine ca ele să fie verificate. Şi, dacă  într-adevăr este aşa, să încercăm prin organizaţia noastră de drepturile omului şi, poate, cu sprijinul unor organizaţii internaţionale să facem ceva. Dacă soarta lui juridică nu poate fi influenţată, decisă de către noi, în problema de drepturile omului credem că putem sensibiliza autorităţile să-i acorde condiţii cel puţin umane,  dacă într-adevăr lucrurile stau aşa cum am aflat, pentru că, până nu văd, nu pot să ştiu cu adevărat care este realitatea de acolo”. 

Citeşte şi Veste tristă despre Ionuţ Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia. Ce spune Ministerul de Externe