IPOTEZĂ ŞOCANTĂ în cazul planorului dispărut în munţi. Ce MESAJ a transmis fiul pilotului

Ipoteză şocantă în cazul planorului dispărut de o săptămână. Un apropiat al familiei pilotului atrage atenţia că autorităţile nu l-au căutat şi în lacurile din munţi.

12 aug. 2015, 07:24
IPOTEZĂ ŞOCANTĂ în cazul planorului dispărut în munţi. Ce MESAJ a transmis fiul pilotului

Conform unor surse apropiate familiei pilotului Mircea Crăciun, căutările de până acum s-au axat pe zonele împădurite din judeţele Harghita, Covasna, Bacău, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu. Însă un apropiat al familiei Crăciun atrage atenţia că planorul ar putea fi în altă parte.

Din ce motiv nu a fost căutat cu scafandri în lacurile din munţi – Săcele, Bolboci, Dumbrăviţa etc.?„, se întreabă acesta.

Marti, căutările au continuat cu 1.200 de oameni pe mai multe trasee montane, însă fără nici un rezultat. Îngrijorat, fiul lui Mircea Crăciun a postat pe Facebook un mesaj emoţionant: „Chiar dacă timpul este cumva împotriva noastră, noi vom continua căutările cu orice mijloace şi oricâte sacrificii. Tatăl nostru a iubit enorm munţii peste care a zburat şi care l-au ajutat să-şi ţină aripile sus. Pe aceiaşi munţi trebuie să-i convingem acum să ni-l dea înapoi. Mircea Crăciun, omul-păsare, trebuie să se întoarcă la familia şi la prietenii lui. Natura ne-a arătat încă o dată că este mai puternică decât oricine. Însă, tot ea ne va arăta drumul către tatăl nostru„.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne susţin că nu există un termen după trecerea căruia căutările ar trebui oprite. Astfel, acţiunile nu vor înceta în perioada următoare.

CITEŞTE ŞI Cea mai mare operaţiune de căutare din istoria României. Peste 1.300 de oameni îl caută pe pilotul dispărut

Pe de altă parte, procurorii Parchetului Curţii de Apel Braşov s-au sesizat din oficiu, pe rolul acestei unităţi constituindu-se din data de 6 august un dosar penal cu privire la faptul că planorul, care a decolat fără un plan de zbor la ora 12.30, a dispărut, iar pilotul, singura persoană aflată la bord, nu a mai contactat reprezentanţii Aeroclubului Ghimbav sau familia şi nu a mai revenit la bază.