Irina Begu s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Sankt Petersburg

Irina Begu, locul 37 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (5), 6-1, pe germana Andrea Petkovic, locul 98 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, calificându-se în manşa a doua a turneului de categorie Premier de la Sankt Petersburg.

30 ian. 2018, 13:59
Irina Begu s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Sankt Petersburg

Irina Begu a avut ceva probleme în setul I, după ce a condus cu 4-1, cu două break-uri, şi a ratat o minge de 5-1. Ea a mai aavut cinci mingi de set ratate la 5-4 şi încă una în tie-beak. Totuşi Begu a reuşit să câştige setul, după o oră şi 17 minute. Setul secund a fost fără istoric, românca punând capăt meciului după o oră şi 59 de minute.

În faza următoare, Begu va da piept cu învingătoarea dintre rusoaica Elena Vesnina, locul 21 WTA şi cap de serie numărul 7, şi sportiva cehă PetrKvitova, locul 29 WTA, ambele jucătoarea concurând în Rusia pe baza unor invitaţii.

Ana Bogdan, victorie URIAŞĂ la Taipei. A învins-o pe FAVORITA NR. 1

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 11.265 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

La această competiţie participă şi Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, care va evolua în prmul tur, tot marţi, cu Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 26 WTA.

Favorita principală a acestui turneu este daneza Caroline Wozniacki, noul număr 1 mondial, după finala câştigată cu Simona Halep, la Australian Open. Halep s-a retras de la Sankt Petersburg din cauza problemelor medicale avute la Melbourne.