Istoria gimnasticii se scrie acum fără România. Simone Biles a devenit oficial cea mai medaliată gimnastă din toate timpurile

Gimnasta americană Simone Biles a câştigat marţi seara, la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, a 21-a medalie din carieră şi a devenit oficial cea mai medaliată gimnastă din istoria acestui sport, devansând-o pe rusoaica Svetlana Horkina, retrasă din activitate în 2004.

08 oct. 2019, 19:00
Istoria gimnasticii se scrie acum fără România. Simone Biles a devenit oficial cea mai medaliată gimnastă din toate timpurile

Simone Biles are doar 22 de ani, iar 15 dintre cele 21 de medalii sunt de aur. Ea este şi cea mai medaliată gimnastă din istoria Campionatelor Mondiale, iar americanii o numesc deja cea mai bună gimnastă din istorie.

Simone Biles şi-ar putea îmbunătăţi recordul chiar în această săptămână, medalia de marţi seara fiind câştigată împreună cu naţionala SUA, în concursul pe echipe. Cu această ocazie, americancele au câştigat al cincilea titlu mondial consecutiv. Joi, Simone Biles va concura în finala la individual-compus şi e de aşteptat ca în weekend să evolueze în toate cele patru finale, sol, paralele, bârnă şi sărituri.

În 2018, la Mondialele de la Doha, Simone Biles a plecat acasă cu şase medalii, dintre care patru de aur: cu echipa SUA, la sol, sărituri şi individual-compus.