IULIA IONESCU pune autorităţile pe jar. Celulă de CRIZĂ la poliţie. Ce detaliu ÎNGRIJORĂTOR s-a descoperit

La nivelul Poliţiei Capitalei s-a constituit o celulă de criză pentru găsirea elevei dispărute. La cererea vicepremierului Gabriel Oprea, este pentru prima dată când se iau astfel de măsuri pentru găsirea unei persoane dispărute. Potrivit unor surse, telefonul şi o bijuterie a fetei au fost găsite de anchetatori la o casă de amanet, informează România TV.

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 12:09
IULIA IONESCU pune autorităţile pe jar. Celulă de CRIZĂ la poliţie. Ce detaliu ÎNGRIJORĂTOR s-a descoperit

O celulă de criză din care fac parte ofiţeri de la Poliţia Capitalei, IGPR şi chiar şi din serviciul secret al Ministerului de Interne coordonează căutarea Iuliei Ionescu, o fată de clasa a IX-a dispărută în Bucureşti în urmă cu două zile. Poliţiştii i-au chemat la audieri pe colegii de clasă ai fetei, pe duhovnicul acesteia, căruia copila îi spusese că vrea să plece de acasă şi să meargă la mănăstire, dar şi alte persoane care pot da detalii despre tânără.

Vicepremierul şi ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, a ordonat structurilor de informaţii din minister să sprijine Poliţia Capitalei pentru a o găsi pe Iulia Cristiana Ionescu, fata de 15 ani care a dispărut miercuri în drum spre şcoală.

Potrivit surselor citate, la Poliţia Capitalei s-a constituit un punct de comandă format din judiciarişti de la DGPMB, de la Investigaţii Criminale – IGPR, dar şi ofiţeri de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Poliţiştii mai spun că, în urmă cu câteva zile, fata ar fi trimis un mail către duhovnicul ei în care îi spunea că îl iubeşte pe Iisus şi că dorinţa ei este să se călugărească. Mai mult, mama fetei chiar ar fi găsit un bilet în camera copilei, scris de aceasta, în care preciza că vrea să se călugărească.

În baza acestor informaţii, poliţiştii au căutat-o pe Iulia Cristiana Ionescu la mai multe mănăstiri din apropierea Bucureştiului dar şi din judeţul Neamţ, însă fără niciun rezultat. Oamenii legii caută piste şi încearcă să-şi dea seama unde s-ar fi putut duce, având în vedere că este un copil care nu a creat niciodată probleme părinţilor şi nici nu are un anturaj dubios.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că poliţiştii au descoperit telefonul mobil şi un lănţişor al fetei la o casă de amanet, existând indicii că tocmai ea le-a vândut.

Mesajul lăsat de fată mamei: Mă duc la mănăstire. Îl iubesc pe Iisus

Mama şi bunica Iuliei Ionescu, adolescenta dispărută miercuri în drum spre liceu, cred că aceasta ar putea fi sechestrată deoarece nu există indicii care să fi sugerat că Iulia intenţiona să fugă de acasă. În plus, nu era în caracterul fetei să nu ţină legătura cu familia o perioadă atât de lungă de timp. Totuşi, surse din anchetă spun că tânăra ar fi lăsat mamei un bilet în care i-a spus că vrea să se călugărească.

Familia vorbeşte de răpire

Mama olimpicei dispărute în urmă cu două zile în Capitală crede că fata ei a fost sechestrată.

Părerea mea este că cineva a răpit-o, a acostat-o şi o ţine undeva sechestrată (…) Iulia este un copil foarte cuminte, foarte liniştită (…) Comunica în permanenţă cu noi. Nu era un copil îndrăzneţ, să se arunce în aventuri”, a declarat mama fetei pentru România TV. Un alt argument este faptul că Iulia vorbea chiar miercuri de faptul că aştepta cu nerăbdare să participe la olimpiada la fizică, faza pe municipiu, eveniment care urma să aibă loc duminică.

Ipoteza răpirii este susţinută şi de bunica Iuliei Ionescu. „Un copil blând, apropiată de noi, un copil care nu ieşea din cuvânt. Nu pleca nicăieri neînsoţită, iar când a plecat spre liceu nu avea nici un lucruşor în plus să zici că şi-a luat ceva de schimb şi că nu vine o zi sau o săptămână. Nu are buletin la ea, nimic”, a relatat bunica fetei.

Pe lângă posibilitatea răpirii, poliţiştii iau în considerare şi ipoteza fugii de acasă.

Surse din Poliția Capitalei au dezvăluit pentru evz.rofata a lăsat un bilet în care își lua rămas bun de la mama ei și îi transmitea că vrea să se călugărească. „Spunea că vrea să meargă la mânăstire și că îl iubește pe Isus Hristos”, au explicat polițiștii. Fata este o fire sensibilă și foarte credincioasă. Polițiștii ne-au spus că a mai încercat să plece de acasă, în urmă cu doi ani. Ea i-a spus de intențiile sale duhovnicului ei care a sfătuit-o, însă, să nu facă acest lucru pentru că avea doar 12 ani.

IULIA CRISTINA IONESCU a dispărut fără urmă. Duhovnicul elevei de la Sf. Sava, audiat de procurori

Eleva de 15 ani de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns miercuri la şcoală. Cercetările în acest caz sunt făcute de poliţiştii Serviciului de investigaţii criminale de la Poliţia Sectorului 5, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Poliţie.

Tânăra se numeşte Iulia Ionescu şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti. Are 15 ani, ochii verzi, părul lung, şaten închis. Iulia a dispărut miercuri, 12 februarie 2014, pe drumul spre şcoală. De la staţia de metrou Eroilor, ea trebuia să ia mijlocul de transport în comun până la Cişmigiu, unde este liceul în care învaţă. De fiecare dată când ajungea la şcoală, Iulia îi trimitea un SMS mamei ei, să o anunţe că e bine. Acel SMS n-a mai venit, astfel că mama a sunat-o, însă telefonul Iuliei, de atunci şi până acum, este închis.

Eleva ar fi dispărut, miercuri, în jurul orei 12.00. Purta o scurtă de stofă neagră cu mulţi nasturi aurii, pe două rânduri, cămaşă albă, pantaloni, ghete şi geantă negre. Iulia Ionescu are părul şaten-închis, pe care-l purta lung şi lăsat pe spate.

Dacă aţi văzut-o sau aveţi informaţii ce pot ajuta la găsirea ei, sunaţi imediat la numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de poliţie.