IZVORUL TĂMĂDUIRII 2018. Rugăciunea pe care să o spui de Izvorul Tămăduirii

În prima vineri de după Paști a fiecărui an, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii, praznic închinat Maicii Domnului.

13 apr. 2018, 03:44
IZVORUL TĂMĂDUIRII 2018. Rugăciunea pe care să o spui de Izvorul Tămăduirii

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Denumirea de Izvorul Tămăduirii trimite la o serie de minuni care au fost săvârșite la un izvor din apropierea Constantinopolului, scrie dcnews.ro. Creștinii ortodocși iau parte la slujba de sfințire a apei, care are loc de Izvorul Tămăduirii, iar preotul îi stropește cu aghiasmă pe toți cei aflați în biserică, pentru a alunga spiritele rele. Potrivit tradiției, apa sfințită în această zi îi ajută pe oameni să se umple de Duhul Sfânt și să își vindece suferințele și bolile.

Citeşte şi IZVORUL TĂMĂDUIRII, ziua în care se sfinţesc apele. Ce nu au voie FEMEILE să facă în această zi

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Iată ce rugăciune se rostește cu ocazia acestei sărbători:

„Doamne Dumnezeule Atotputernic, doctorul sufletelor și vindecător al organismelor, iartă-ne fiecare păcat pe care l-am făcut accidental sau involuntar. Robul tău (n.r. numele) cer umilr iertare, iluminare și vindecare. Luminează-ne ochii, curăță-ne corpul de orice boală și îndrumă-ne pe calea credinței tale sfinte. Doamne, ține departe toți dușmanii vizibili și invizibili și binecuvântat să fie Duhul tău de viață, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea pe care o spun creștinii ortodocși.