Judecata în dosarul morţii fotbalistului Patrick Ekeng poate începe

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au decis că poate începe judecata în dosarul ce vizează ancheta morţii fotbalistului Patrick Claude Ekeng, instanţa respingând toate cererile şi excepţiile formulate de medicul Elena Mihaiela Duţă. Decizia magistraţilor poate fi contestată.

11 mai 2018, 08:22
Judecata în dosarul morţii fotbalistului Patrick Ekeng poate începe

Magistraţii au decis că poate începe judecata în dosarul morţii fotbalistului Patrick Ekeng

„Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpata Duţă Elena-Mihaiela şi partea responsabilă civilmente SC PULS MEDICA SRL ca fiind neîntemeiate. Constată că este competentă material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză. În baza art. 346 alin. 2 Cpp. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1438/P/2016 din data de 02.02.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti privind pe inculpata Duţă Elena-Mihaiela, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 2 Cp., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata Duţă Elena-Mihaiela, termenul urmând a fi stabilit după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de a formula contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii”, se arată în decizia instanţei.

Văduva lui Patrick Ekeng, în război cu Dinamo. „M-au umilit!”

Parchetul Capitalei o acuză pe medicul Elena Mihaiela Duţă că, fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă pe 6 mai 2016, la meciul desfăşurat pe Stadionul Dinamo, „a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume – în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru basic life suport – sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului Floreasca, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat”.

Soţia lui Ekeng, declaraţii BOMBĂ. „Dinamo MI-A UCIS soţul. Patrick nu avea probleme medicale”

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo – Viitorul (3-3). Fotbalistul intrat pe teren în minutul 70 s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.