Judecători şi procurori, VERIFICAŢI de CSM în cazul dosarelor lui Bercea Mondial

Aproximativ 30 de dosare în care a fost implicat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost în lucru la nivelul parchetelor aflate în subordinea Parchetului Curţii de Apel Craiova iar majoritatea acestora au fost închise prin neînceperea urmăririi penale. După ce a analizat situaţia, CSM a decis, joi, să demareze anchete în cazul procurorilor şi judecătorilor care au instrumentat dosarele, pentru a stabili dacă au luat în mod corect decizia de a nu începe urmărirea penală, informează România TV.
Romania TV
17 iul. 2014, 09:16
Judecători şi procurori, VERIFICAŢI de CSM în cazul dosarelor lui Bercea Mondial

Secţia de procurori a CSM sesizează Inspecţia Judiciară cu privire la soluţiile date în dosarule în care a fost implicat Bercea Mondial, începând din 2006, urmând să fie făcute verificări la Parchetul Tribunalului Olt, DIICOT Olt şi Craiova şi DNA Olt, în legătură cu modul de soluţionare a cauzelor.

În ultimii 10 ani, Bercea Mondial a reuşit să scape de acuzaţii grave, iar România TV are în exclusivitate documente oficiale care arată cum a fost posibil ca interlopul să scape fără să răspundă în faţa legii.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în perioada 2004-2014, au fost soluţionate un număr de zece cauze penale privind pe numitul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în toate adoptându-se soluţii de netrimitere în judecată”, se arată în raportul Parchetului Olt, citat de România TV.

Parchetul Slatina a comunicat că la Judecătoria Slatina au fost înregistrate, în perioada 2004-2011, un număr de 11 dosare penale, toate soluţionate cu neînceperea urmăririi penale sau scoatere de sub urmărire penală a lui Sandu Anghel.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au soluţionat două dosare penale privind pe Anghel Sandu, în ambele dispunându-se trimiterea în judecată a acestuia la datele de 14.04.2011, respectiv 23.11.2011”, arată Parchetul Curţii de Apel Craiova.

În urmă cu o săptămână, CSM a solicitat Parchetului Curţii de Apel Craiova să ceară tuturor parchetelor arondate informaţii despre dosarele în care a fost implicat Bercea Mondial.

Potrivit situaţiei întocmite de Parchetul Curţii de Apel Craiova, cele 30 de dosare nu vizează infracţiuni de evaziune fiscală, ci se referă la certuri, furturi sau plângeri formulate de membrii familiei lui Bercea Mondial sau de alte clanuri împotriva lui Bercea Mondial.

În cele mai multe dintre aceste dosare, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, dar sunt şi dosare în care au fost întocmite rechizitorii.

Situaţia întocmită de Parchetul Curţii de Apel Craiova urmează să fie luată în dezbatere în şedinţa de joi a CSM.

Pe 9 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice şi să comunice, până pe 16 iulie, evidenţa dosarelor în care au fost efectuate cercetări faţă de Sandu Anghel soluţionate de această unitate şi unităţile de parchet din subordine, din anul 2006 până în prezent, precum şi soluţiile dispuse în acestea.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a anunţat săptămâna trecută că Plenul CSM a decis, în unanimitate, sesizarea Secţiei pentru procurori în cazul a circa 100 de dosare pe numele lui Bercea Mondial.

‘E o problemă pe care am pus-o în discuţia colegilor mei şi a fost acceptată în unanimitate. Totuşi, să ne uităm în gura unui condamnat, care se pare că are 100 de dosare date cu soluţii de netrimitere în judecată, cel puţin presa asta a relatat, e normal să avem o verificare a Inspecţiei Judiciare pe acest aspect. Sigur, Secţia de procurori se va sesiza şi va decide în consecinţă’, a afirmat Dumbravă.

Olt: Soluţii de netrimitere în judecată în 25 de dosare penale referitoare la Bercea Mondial

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au soluţionat, începând din 2006 şi până în prezent, 25 de dosare penale privindu-l pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în toate cauzele soluţiile fiind de netrimitere în judecată, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, remis joi AGERPRES.

‘Cu privire la dosarele penale soluţionate în perioada 2006 şi până în prezent privind pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acestea sunt în număr de şapte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, nouă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi nouă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş nu s-au înregistrat dosare penale privind pe Sandu Anghel. În toate cauzele s-au adoptat soluţii de netrimitere în judecată’, se precizează în comunicat.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat săptămâna trecută Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice şi să comunice, până pe 16 iulie, evidenţa dosarelor în care au fost efectuate cercetări faţă de Sandu Anghel soluţionate de această unitate şi unităţile de parchet din subordine, din anul 2006 până în prezent, precum şi soluţiile dispuse în acestea.

În funcţie de datele transmise, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua o decizie, a informat un comunicat al CSM din 9 iulie.

‘Secţia pentru procurori a CSM (…) faţă de aspectele învederate în şedinţa Plenului CSM de către judecătorul Horaţius Dumbravă, în legătură cu numărul dosarelor penale soluţionate pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de către unităţile de parchet din raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova (…) a constatat că nici din cuprinsul raportului menţionat şi nici din actele ataşate acestuia nu rezultă date referitoare la dosarele soluţionate pe numele lui Sandu Anghel de către unităţile de parchet din raza PCA Craiova’, se preciza în comunicatul CSM.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'