Judecătorii au amânat începerea judecăţii în dosarul în care Darius Vâlcov e inculpat pentru luare de mită

Magistraţii Tribunalului Olt au amânat, miercuri, cauza în care fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este inculpat pentru luare de mită, dosarul fiind în prezent la camera preliminară.

23 mart. 2016, 18:20
Judecătorii au amânat începerea judecăţii în dosarul în care Darius Vâlcov e inculpat pentru luare de mită

La Tribunalul Olt, la camera preliminară, sunt două dosare ale fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov. Unul dintre dosare are ca obiect luarea de mită şi al doilea, măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară.

Magistraţii Tribunalului Olt au amânat miercuri şi cauza privind măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, în care Vâlcov a contestat soluţia dată pe 17 martie, când au fost respinse toate cererile formulate de inculpat şi s-a dispus începerea judecăţii.

Printre cererile respinse de magistraţii Tribunalului Olt se numără şi cele referitoare la excluderea unui rechizitoriu al DNA, excluderea convorbirilor înregistrate în mediul ambiental şi a proceselor verbale de redare aferente.

Citeşte şi: Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, rămâne sub CONTROL JUDICIAR

„Respinge ca neîntemeiate următoarele cereri formulate de inculpat prin apărătorii să aleşi: 1) Cererea (…) privind: — constatarea neregularităţii actului de sesizare, — sancţionarea cu nulitatea relativă a Ordonanţelor emise în dosarul 91/P/2015 (…) şi în dosarul 255/P/2015 (…), prin care au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală ofiţeri de poliţie judiciară; — excluderea probelor derivând din ordonanţele a căror nulitate relativă s-a solicitat a fi constatată aşa cum au fost menţionate în cele de mai sus; 2) Cererea (…) privind : — excluderea rechizitoriului emis la data de 19.05.2015, în dosarul 378/P/2015 de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA — Secţia de combatere a corupţiei; — excluderea convorbirilor înregistrate în mediu ambiental şi a proceselor verbale de redare aferente care reprezintă probe (…); 3) Cererea (…) privind competenţa instanţei, legalitatea sesizării acesteia, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală”, se arată în încheierea din 17 martie, în dosarul privind măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară.

De asemenea, documentul mai arată că se constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 91/P/2015, emis la data de 26.11.2015 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA, privindu-l pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Tot în încheierea amintită se arată şi faptul că instanţa ‘dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Vâlcov Darius’.

Darius Vâlcov a depus contestaţie faţă de această soluţie.

Data în care va avea loc, la Tribunalul Olt, următorul termen în dosarele fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov nu a fost încă publicată pe portalul instanţei.