Judecătorii i-au respins lui Cristian Popescu Piedone, a doua oară, candidatura la Primăria Sectorului 4

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au decis, miercuri, că Piedone nu poate candida la Primăria Sectorului 4, deşi el şi-a depus candidatura, iar ea a fost validată de biroul electoral de sector, informează România TV. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în 24 de ore, la Tribunalul Bucureşti.

27 apr. 2016, 15:06
Judecătorii i-au respins lui Cristian Popescu Piedone, a doua oară, candidatura la Primăria Sectorului 4

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 a fost respinsă, din nou, de Judecătoria Sectorului 4. Magistrații au admis mai multe contestații depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv și de avocatul Gheorghe Piperea.

În sala de judecată, contestatarii au arătat că Piedone a primit deja o decizie definitivă din partea Tribunalului București prin care i s-a respins candidatura pentru un nou mandat, potrivit Agerpres. De asemenea, ei au spus că este curios faptul că Piedone a strâns semnăturile de susținere într-un timp atât de scurt, solicitând magistraților să verifice listele.

În plus, avocata Eleonora Arjoca a precizat că, în cazul alegerilor, candidaturile depuse pe mai multe liste sunt nule de drept, referindu-se la faptul că Piedone a candidat mai întâi ca independent, apoi din partea unui partid politic.

Contestațiile vin după ce Piedone și-a depus din nou candidatura, de data aceasta din partea Partidului Puterii Umaniste și nu ca independent, după ce primise o decizie nefavorabilă în instanță. Astfel, pe 19 aprilie, Tribunalul București a admis o contestație a avocatului Gheorghe Piperea și a decis definitiv că Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece aproape jumătate din lista depusă la BEC cu 5.076 de susținători conținea nereguli, respectiv faptul că nu erau completate toate rubricile privind sectorul în care susținătorii își au domiciliul sau reședința, vârsta sau cetățenia acestora.

În aceste condiții, Piedone a demarat o nouă campanie pentru strângerea de semnături și a prezentat sâmbătă Biroului Electoral sector patru liste cu aproape 5.600 de semnături.

Tot miercuri, Biroul Electoral al Sectorului 4 i-a anulat candidatura fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru un loc de consilier local. Cristian Popescu Piedone s-a înscris atât în cursa pentru câştigarea Primăriei Sectorului 4, dar şi pentru un loc de consilier local.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea că se retrage din viaţa politică.