Jurnalist român, împiedicat să introducă în Republica Moldova revista Newsweek România

Vameşii moldoveni nu i-au permis jurnalistului român Sabin Orcan să meargă la Chişinău, întorcându-l din drum la vama Leuşeni din cauză că avea mai multe numere ale revistei Newsweek România, al cărei director este, şi pe care intenţiona să le ofere participanţilor la o conferinţă la care urma să ţină un discurs, informează miercuri Jurnaltv.md.

20 iun. 2018, 18:56
Jurnalist român, împiedicat să introducă în Republica Moldova revista Newsweek România

Orcan a putut să intre pe teritoriul Republicii Moldova doar după ce a renunţat să ia revistele cu el. Serviciul Vamal al Republicii Moldova nu a comentat incidentul până la această oră, conform canalului media citat.

Jurnalistul, directorul ediţiei româneşti a publicaţiei americane Newsweek, venea la Chişinău pentru a participa la o conferinţă organizată în parteneriat cu revista pe care o conduce. Cu această ocazie, Sabin Orcan avea cu el în jur de 250 de exemplare, pentru a le face cadou prietenilor.

Discuţia cu vameşul nu a dat niciun rezultat, spune Sabin Orcan, care subliniază că nu a mai păţit aşa ceva.

Sabin Orcan, fost manager al proiectului ‘Adevărul Moldova’, intenţionează pe viitor să distribuie şi la Chişinău Newsweek România, o revista cu profil generalist.

Jurnaltv.md a contactat-o pe şefa Secţiei relaţii publice a Serviciului Vamal moldovean, Cristina Rău, pentru detalii, dar ea a spus ca va contacta acest canal media atunci când va avea de făcut un comentariu, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.