Jurnalistul de la Sky News: Dacă traficanţii de arme au jucat teatru, merită un Oscar. Sunt cei mai buni actori VIDEO

Într-un interviu exclusiv pentru România TV, Ramsay Stuart, jurnalistul care a realizat reportajul Sky News, spune că tot ce este prezentat în filmare este real şi că este la dispoziţia autorităţilor române. Britanicul mai spune că, dacă s-a lăsat înşelat, atunci oamenii din material sunt cei mai buni actori.

10 aug. 2016, 07:07
Jurnalistul de la Sky News: Dacă traficanţii de arme au jucat teatru, merită un Oscar. Sunt cei mai buni actori VIDEO

„De ce au accceptat să facă asta? Tipul care a pus la cale tot făcea parte din familie (n.r. – de traficanți). Dar acum nu se mai ocupă cu așa ceva. A fost parte a familiei, s-a născut acolo. Iar ei îi erau datori pentru anumite lucruri pe care el le făcuse pentru ei. Nu pot spune ce anume a făcut în trecut, dar a fost important pentru ei„, a declarat jurnalistul Ramsay Stuart.

Ziaristul a explicat că înainte de a face reportajul s-a sfătuit cu consultantul său militar, care are experienţă militară de 25 de ani, iar acesta i-a confirmat că traficanţii nu sunt impostori. „Am alături de mine tot timpul un tip, care este soldat, este consultantul meu militar. Mi-a dat confirmări în legătură cu acei tipi, cu armele, are o experiență militară de 25 de ani și îi accept opiniile. Dar am și eu experiența mea. Dacă ar fi jucat teatru (n.r. – traficanţii), atunci ar merita un Oscar. Sunt cei mai buni actori”, a adăugat jurnalistul.

În apărarea sa, englezul a precizat că a făcut multe reportaje în zonele de conflict din lume, iar dacă autorităţile vor să îl ancheteze, el va răspunde la toate întrebările.

„Autorităţile (n.r. – române) pot vorbi cu mine oricând doresc, la fel şi cele britanice, pot spune oricui ce fac. Am făcut interviuri cu talibanii, cu Statul islamic, cu Al Nusra, am petrecut mult timp din viaţa mea în zonele de război”, a mai spus jurnalistul Ramsay Stuart.

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate materialul privind presupuşii traficanţi de arme din România.

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, sapte perchezitii in Targu Mures si Bistrita-Nasaud la domiciliile mai multor persoane, dupa reportajul celor de la Sky News.  Surse judiciare, citate de România TV, sustin ca au fost descoperite toate armele care apar in reportaj si ca este vorba despre arme de vanatoare detinute in mod legal. Mai mult, spun aceleasi surse, materialul jurnalistic a fost o inscenare pusa la cale de ziaristii britanici, in schimbul careia presupusi traficanti ar fi primit bani.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala in rem pentru contrabanda cu arme si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.