Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa. Propunerea a fost făcută de Klaus Iohannis

România va avea un nou ambasador în Franţa. Potrivit informaţiilor obţinute de România TV, preşedintele Klaus Iohannis l-a propus în funcţie pe jurnalistul Luca Niculescu.

05 dec. 2015, 21:08
Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa. Propunerea a fost făcută de Klaus Iohannis

Luca Niculescu este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru postul de ambasador al României în Franţa. potrivit România TV, jurnalistul a acceptat deja propunerea.

Aceasta ar fi a doua trimitere a unui jurnalist ca ambasador al României într-o ţară importantă, în mandatul lui Klaus Iohannis, după ce Emil Hurezeanu a acceptat postul de ambasador la Berlin.

Anunţul oficial al numirii lui Luca Niculescu în postul de ambasador al României la Paris urmează să fie făcut în zilele următoare.

Citeşte şi George Maior, succes în SUA. Camera Reprezenţantilor recunoaşte oficial rolul cheie jucat de România în cadrul NATO

Luca Niculescu s-a născut în 1971 şi a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, la Universitatea din Bucureşti (promoţia 1995). Jurnalistul Luca Niculescu este absolvent al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg (1996), iar din 1992 este jurnalist al postului de radio RFI, a cărui redacţie o coordonează din anul 2000.

Luca Niculescu fost corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi Liberation. A realizat emisiuni TV la Money Channel, iar în anul 2007, la Televiziunea Română, a  realizat emisiunile Fără frontiere” şi „Europa ne priveşte”. Acum, Luca Niculescu realizează la televiziunea Digi 24 emisiunea „Imparţial”.