Juventus – Astra 0-1, lupta pentru play-off rămâne deschisă. Măzărache, dublă fractură! CLASAMENT LIGA 1

Victorie importantă obţinută de Astra în cursa pentru play-off. Ioniţă a marcat unicul gol al partidei cu Juventus Bucureşti. Formaţia Astra Giurgiu a învins, vineri, la Ploieşti, cu scorul de 1-0, echipa Juventus Bucureşti, în primul meci al etapei a XXI-a a Ligii I, în care Alexandru Ioniţă a înscris din penalti, dar a şi ratat o lovitură de la 11 metri. Gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 49, când a fost eliminat Băjenaru, iar tot de la Juventus, Simon Măzărache a ajuns la spital, accidentat la piciorul stâng.

08 dec. 2017, 21:16
Juventus – Astra 0-1, lupta pentru play-off rămâne deschisă. Măzărache, dublă fractură! CLASAMENT LIGA 1

UPDATE: Tehnicianul echipei Juventus Bucureşti, Marin Barbu, a declarat, vineri seară, după meciul cu Astra Giurgiu, scor 0-1, că Simon Măzărache a suferit o accidentare destul de grea, el menţionând că acum va fi foarte importantă recuperarea, iar dacă aceasta va recurge normal, fotbalistul va putea să joace din nou cel târziu în vara anului viitor.

„E o accidentare destul de grea. Depinde de el cum se recuperează, Fractura se leagă până la urmă, dar intervine recuperarea. Dacă se va recupera cum trebuie cred că cel târziu în vara anului viitor poate să joace”, a spus Barbu la Digi Sport.

Marin Barbu consideră că Băjenaru  nu ar fi trebuit să fie eliminat. „La fiecare meci ba am jucat bine şi am ratat, ba am primit doi 11 metri, poate unul care nu prea a fost, avem şi suspendaţi, s-a accidentat şi Măzărache. A fost un coşmar campionatul până acum. Nu mă bag la arbitraje, mă refer la cartonaşe, s-au dat cartonaşe cu uşurinţă. Mă refer la cartonaşul roşu al lui Băjenaru. Nu dai la o fază două pedepse. Ce să-i mai spun lui Băjenaru la vârsta lui? Băjenaru trebuie să ştie că atunci când are o discuţie cu un arbitru trebuie să fie civilizat. Încheiem anul în genunchi. O să mai apelăm la grupa de juniori 1999-2000”, a adăugat tehnicianul.

Băjenaru: Îmi pare foarte rău de ce i s-a întâmplat lui Măzărache. Am înţeles că are fractură şi de tibie şi de peroneu

„I-am zis că îşi bate joc de noi şi că e nesimţit. Două penaltiuri care nu ştiu dacă au fost. Cine a ţipat mai tare, a avut câştig de cauză. A fost fault la portar, la Abang, trebuia să ia al doilea galben”, a spus Băjenaru la Digi Sport. „Îmi pare foarte rău de ce i s-a întâmplat lui Măzărache. Am înţeles că e fractură şi de tibie şi de peroneu”, a mai afirmat el.

Astra a câştigat cu 1-0 meciul cu Juventus Bucureşti şi s-a distanţat la patru puncte de locul 7, ocupat în prezent de Dinamo. Însă, „câinii” au un meci mai puţin disputat.

După ce a ratat un penalty în minutul 39, Ioniţă şi-a luat revanşa în repriza secundă şi n-a mai ratat de la punctul cu var. Mijlocaşul Astrei a marcat pentru 1-0 şi a adus victoria Astrei şi trei puncte extrem de importante în lupta pentru play-off.

 

Ioniţă a înscris în minutul 50, dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Mihăescu la Moise.

În minutul 39, tot Ioniţă a ratat un penalti acordat de Andrei Chivulete pentru o intervenţie a lui Simon Măzărache la Bejan. Măzărache s-a accidentat la piciorul stâng la faza care a dus la acordarea penaltiului şi a fost înlocuit imediat, el fiind dus cu ambulanţa la spital. 

 

În momentul executării penaltiului, prin spatele porţii apărate de Stoian era transportată targa pe care se afla Măzărache.

În minutul 49, de la Juventus a fost eliminat Băjenaru.

Juventus Bucureşti: Stoian – Dima, Mihăescu, Wallace, Carabela – Călinţaru (Zaharia ’46), Petre, Bărbulescu, Ştefan (Cazan ’84) – Băjenaru, Măzărache (Ţâră ’39). Antrenor: Marin Barbu

Astra Giurgiu. Iliev – Belu, Polczak, Bejan, Stan – Mrzljak, Seto – Ioniţă (Butean ’80), Moise, Balaure (Le Tallec ’82) – Abang (Chipirliu ’70). Antrenor: Edward Iordănescu

Cartonaşe galbene: Wallace ’25, Băjenaru ’49, Mihăescu ’62, Ţâră ’79 / Abang ’24

Cartonaş roşu: Băjenaru ’49

Arbitri: Andrei Chivulete – Iulian Radu, Ionel Valentin Dumitru – Marcel Bîrsan

Observatori: Aron Huzu, Constantin Ţolea

Înainte de startul jocului s-a ţinut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai.