Klaus Iohannis: „Dacian Cioloş ar trebui să rămână premier politic”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că guvernul viitor va fi unul politic şi că nu va mai nominaliza un tehnocrat la conducerea guvernului. 

29 sept. 2016, 07:05
Klaus Iohannis: „Dacian Cioloş ar trebui să rămână premier politic”

„Ar fi bine ca Cioloş să continue după alegeri, dar să spună cu ce partid. Nu voi propune premier independent”, a anunaţat joi preşedintele Klaus Ioahannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, în opinia sa, ar fi bine ca Dacian Cioloş să continue proiectele după alegerile parlamentare, subliniind însă că, pentru acest lucru, e necesar ca de acum să îşi declare adeziunea sau măcar simpatia pentru partidul cu care doreşte să continue proiectele. Iohannis a precizat din nou că, după alegeri, nu va nominaliza premier independent.

„După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României”, a mai precizat șeful statului, după ce a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la București.

Klaus Iohannis: PNL e într-o situaţie foarte complicată

„Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă joi la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European (PPE), care are loc  la Athenee Palace Hilton, sala „Le Diplomate”. Este şi prima întâlnire cu liderii PNL după demisia copreşedintelui Blaga.

Iohannis s-a aştezat la prezidiu alături de Cătălin Predoiu, cei doi discutând pe parcusul alocuţiunilor. Şeful statului a susţinut şi el un discurs, în cadrul căruia s-a referit la dorinţa România de a face parte din nucleul european şi la provocarea întâmpinată de noile generații de lideri politici de a menține și cultiva atașamentul cetățenilor față de proiectul european.