Klaus Iohannis l-a numit pe Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar. Şeful statului a decis să semneze actul de numire după ce Victor Ponta a trimis la Cotroceni documentele care atestă starea lui de sănătate. Decretul de desemnare a vicepremierului ca prim-ministru interimar fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

22 iun. 2015, 16:08
Klaus Iohannis l-a numit pe Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar

Şeful statului a decis să-l numească în funcţia de premier interimar pe Gabriel Oprea pentru că Victor Ponta se află internat în Istanbul, unde se recuperează după o operaţie suferită la genunchi.

Citeşte şi: Victor Ponta a trimis la Cotroceni documentele medicale cerute de Iohannis

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat luni „decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta”.

Decizia şefului statului de a-l numi pe Gabriel Oprea ca premier interimar vine după ce Victor Ponta a trimis luni la Cotroceni actele care atestă starea lui de sănătate şi care au fost cerute de preşedintele Iohannis.

Victor Ponta a cerut un premier interimar deoarece acesta nu se poate deplasa la şedinţele de Guvern în această perioadă.

Vicepremierul Gabriel Oprea a discutat, luni, la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, după ce acesta a primit scrisoarea premierului Victor Ponta privind numirea liderului UNPR ca prim-ministru interimar.

Citeşte şi: SURSE: Klaus Iohannis AMÂNĂ numirea unui premier interimar. Preşedintele îi cere lui Ponta acte medicale

Victor Ponta a anunţat duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că medicii au decis că poate fi externat, dar că trebuie ca, în următoarele 7 zile, să parcurgă zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere.