KLAUS IOHANNIS, mesaj DUR pe Facebook pentru Parlament după votul în cazul Vosganian

Preşedintele Klaus Iohannis transmite un al doilea mesaj, pe Facebook, legat de votul senatorilor în cazul Varujan Vosganian, scăpat de urmărirea penală. Şeful statului le transmite parlamentarilor că un Legislativ "tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor". 
Ionela Marcu
13 feb. 2015, 12:32
KLAUS IOHANNIS, mesaj DUR pe Facebook pentru Parlament după votul în cazul Vosganian

Senatorii au respins joi solicitarea procurorului general, Tiberiu Nițu, de încuviințare a începerii urmăririi penale față de senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în dosarul Romgaz.

La scurt timp de la vot, preşedintele Iohannis a reacţionat pe Facebook, iar vineri şeful statului a revenit cu un nou mesaj. 

„Procedurile pentru cererile de încuviințare a reținerii, arestării sau percheziției parlamentarilor și cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniștri și foști miniștri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple și mai transparente. Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înțelege că un Parlament tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Mihai Voicu: Votul în cazul lui Varujan Vosganian, un incident regretabil

Joi, Klaus Iohannis a scris pe Facebook că se aștepta ca senatorii să voteze pentru încuviințarea cererii de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian și a apreciat că votul din Senat arată că nu s-a înțeles nevoia schimbării în favoarea căreia el s-a pronunțat în mai multe rânduri.

Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului”, a susținut șeful statului.

CITEŞTE ŞI Vasile Blaga îi cere demisia lui Varujan Vosganian

În opinia președintelui, „în fața justiției nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție”.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Comuna din România unde se deschide o nouă fabrică gigant. Investiții de milioane de euro vor fi făcute, noi locuri de muncă pentru români
Capital.ro
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Adevarul
Zelenski, între Churchill și Chaplin: „Cine sunt eu? Sunt președintele Ucrainei”
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase fuste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
A murit marele actor al României. Vestea tristă a zilei
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Surpriza anului la Pro TV! S-au sărutat și s-au logodit la Survivor All Stars. Avem imaginile!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital: "Nu vreau să ne despărțim niciodată!" Medicii au anunțat care este starea sa de sănătate a actorului
Capital.ro
NOUL ORDIN de la Uniunea Europeană. Va fi OBLIGATORIU și în România
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Exodul inginerilor militari: nemulțumiți de salarii, renunță la uniformă și cariera în Armata Română
MediaFlux
SE SCOT BANII din PILONUL II! SUMELE sunt URIAȘE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'