Klaus Iohannis: Nu am emoţii privind sesizarea la CCR, nu poate fi vorba de un conflict instituţional

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu are emoţii în ceea ce priveşte sesizarea făcută la Curtea Constituţională privind decizia sa de a respinge cererea de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

23 apr. 2018, 16:24
Klaus Iohannis: Nu am emoţii privind sesizarea la CCR, nu poate fi vorba de un conflict instituţional

„Nu am emoţii, dar dacă există acest demers din partea Guvernului, aşteptăm să vedem documentul. Nici nu poate fi vorba de un conflict instituţional”, a spus Klaus Iohannis.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă pentru a stabili forma sesizării la Curtea Constituţională (CCR) împotriva refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Viorica Dăncilă a semnat documentul, a anunţat Tudorel Toader după întâlnire. Curtea Constituţională a anunţat că va discuta sesizarea pe 3 mai.

Sesizarea lui Tudorel Toader împotriva refuzului preşedintelui de a o revoca pe Kovesi, analizată de CCR pe 3 mai

Ministrul Justiţiei a anunţat, după ce preşedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui, apreciind că şeful statului „nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA”.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri decizia de sesizare a Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. „Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a afirmat Iohannis.