Klaus Iohannis se contrazice de trei ori în zece zile

Trei schimbări de poziţie în mai puţin de două săptămâni pentru Klaus Iohannis. Candidatul ACL la preşedinţie a exprimat în doar zece zile trei idei diferite pe acelaşi subiect, neputându-se decide pe cine şi-ar dori premier la Palatul Victoria. 

20 aug. 2014, 12:00
Klaus Iohannis se contrazice de trei ori în zece zile

Klaus Iohannis se contrazice din nou. Dacă la început Iohannis l-a indicat pe Cătălin Predoiu, ulterior liberalul a revenit, susţinând că ar putea colabora cu Victor Ponta, pentru ca acum să se răzgândească din nou şi să anunţe o viitoare moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, în cazul desigur în care el ar fi cel care ar câştiga competiţia prezidenţială.

„Sunt pregătit să lucrez cu un premier ca Victor Ponta. Mai devreme sau mai târziu, această colaborare este obligatorie”, spunea inițial Klaus Iohannis.

Ieri, liberalul a revenit, susţinând că în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, va iniţia o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Ponta.

„Alianţa Creştin-Liberală va avea toată legitimitatea să formeze în jurul său o nouă majoritate parlamentară care, prin moţiune de cenzură, să dea jos Guvernul Ponta”, a declarat Iohannis, marţi, 19 august.

Gesturile haotice şi răzgândelile perpetue ale preşedintelui PNL ar putea să-l coste în final pe Iohannis. Totodată, dorinţa autoritară de a crea majorităţi şi de a schimba premieri după bunul plac, îl apropie şi mai mult pe Iohannis de modelul prezidenţial oferit de Traian Băsescu.

Mai mult, comportamentul bizar şi lipsa de transparenţă a primarului Sibiului alimentează şi mai mult zvonurile conform cărora acesta ar avea o înţelegere secretă cu Traian Băsescu, în urmă căreia, preşedintele în exerciţiu ar urma să fie nominalizat în funcţia de prim-ministru, odată ce Iohannis ar ajunge la Palatul Cotroceni.