Klaus Iohannis, despre Liviu Dragnea: Cum vrea un infractor condamnat de două ori să fie credibil pentru România? UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă dimineaţă că va candida pentru încă un mandat la Preşedinţia României. El l-a atacat dur pe Liviu Dragnea pentru decizia de a nu se retrage din viaţa politică şi PSD-ul pentru că-şi susţine liderul. Declaraţiile au fost făcute la Sibiu, unde preşedintele a sărbătorit cu foştii săi colegi 40 de ani de la terminarea Liceului Bruckenthal.

RomaniaTV.net
23 iun. 2018, 07:16
Klaus Iohannis, despre Liviu Dragnea: Cum vrea un infractor condamnat de două ori să fie credibil pentru România? UPDATE

UPDATE Klaus Iohannis, declaraţii:

Toate sondajele arată că nivelul de nemulţumire a populaţiei este de 80%, ceea ce este foarte mult, românii nu mai au încredere în clasa politică.

De aceea am considerat să fac acest anunţ (al candidaturii – n.r.).

Eu cred că PSD nu este foarte fericit că am făcut acest anunţ astăzi.

Nu mă tem de o suspendare.

Eu nu-mi doresc ca PSD să se teamă de mine, îmi doresc să se teamă de români.

Sunt de părere că Dragnea ar trebui să se retragă de tot din politică. Ar trebui pur şi simplu să dispară de tot din viaţa politică după a doua condamnare.

PSD se constituie într-un grup de presiune, un grup de lobby pentru un infractor.

Cum vrea un infractor condamnat de două ori să fie credibil pentru România? Politica este şi despre moralitate. 

Cu acest comportament iraţional, practic suntem aruncaţi cu mulţi ani în urmă.

Toate partidele au criticat sistemul ordonanţelor de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare, dar toate partidele au folosit această metodă când au fost la putere.

Aceste ordonanţe nu pot fi atacate de preşedinte.

Societatea civilă trebuie să fie alertă, când apar astfel de ordonanţe, cum a fost Ordonanţa 13, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestor măsuri.

Moţiunea de cenzură ar fi bine să treacă, dar este o procedură parlamentară în care preşedintele poate cu greu să intervină, în afară de a spune că este bine să treacă.

______________

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă dimineaţă că va candida pentru încă un mandat la Preşedinţia României. 

„Bună dimineaţa. Am luat o decizie importantă şi vreau să v-o comunic acum, aici, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României”, a declarat Klaus Iohannis la Sibiu.

Klaus Iohannis anunţase încă din campania electorală din 2014 că planurile sale vizează două mandate la Cotroceni,pentru a-şi putea pune în aplicare obiectivele politice.

Totuşi, acesta este primul anunţ oficial din poziţia de preşedinte al României privind încă o candidatură la Cotroceni. 

Alegerile prezidenţiale vor avea loc la finele anului 2019.