Klaus Iohannis va vizita centrul administrativ Mihail Kogălniceanu şi se va întâlni cu piloţii români şi britanici din zonă

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, joi, centrul administrativ Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, pentru a se asigura de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aerienă întărită, prilej cu care se va întâlni cu piloţii români şi britanici din acea zonă şi va avea o întrevedere cu preşedintele Comitetului Militar NATO, generalul Petr Pavel, a anunţat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.
Filip Stan
11 iul. 2017, 10:55
Klaus Iohannis va vizita centrul administrativ Mihail Kogălniceanu şi se va întâlni cu piloţii români şi britanici din zonă

„Ziua de joi, 13 iulie, când preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va vizita centrul administrativ Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, ocazie cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comitetului Militar NATO, generalul Petr Pavel. Tot cu această ocazie, preşedinele României se va întâlni cu piloţii români şi britanici aflaţi în acea zonă, tocmai pentru a se asigura de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană întărită”, a spus Dobrovolschi, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că, „în perioada mai – până la sfârşitul lunii august, în zona teritoriului României se află patru avioane Eurofighter Taifun, alături de personalul aferent, peste 150 de piloţi şi personal tehnic”, aceştia  asigurându-se „de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană în zona de sud a flancului estic al NATO”, conform News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a mai afirmat că şeful statului va participa sâmbătă, începând cu ora 11.00, la poligonul Cincu, din judeţul Braşov, la exerciţiul multinaţional militar întrunit cu trupe în teren şi trageri de luptă Saber Guardian 17.

„Saber Guardian 17 este un complex de exerciţii militare multinaţionale anuale derulat în România, Ungaria şi Bulgaria, este condus de către Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA din Europa, alături de Statul Major General al Armatei Române. Acest exerciţiu militar e bazat pe un scenariu fictiv de apărare colectivă. Scopul exerciţiului din acest an: consolidarea măsurilor de apărare pe flancul estic aliat, promovarea stabilităţii şi a securităţii în regiunea Mării Negre, întărirea parteneriatului, a încrederii reciproce între forţele armate ale SUA şi forţele armate ale ţării nostre, împreună cu 21 de naţiuni aliate şi partenere”, a explicat ea.

Mădălina Dobrovolschi a precizat că la această acţiune participă peste 25.000 de militari şi vor fi peste 2.000 de mijloace tehnice angrenate în exerciţiu.

Președintele Klaus Iohannis va merge pe 18 iulie în județele Harghita și Covasna, unde va participa la dezbateri cu aleșii locali, reprezentanții instituțiilor județene și va vizita Complexul Monahal Șumuleu Ciuc, Căminul „Sfântul Ștefan” din Miercurea Ciuc și fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni.

„Marți, 18 iulie, președintele României, Klaus Iohannis, va fi în vizită în județele Harghita și Covasna. Au trecut mulți ani de când un șef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două județe din centrul țării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoașterea problemelor locale, identificarea realităților zonei, dar și a elementelor care țin de viitoarea dezvoltare regională”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a arătat că șeful statului va participa, cu această ocazie, la o dezbatere cu autoritățile locale, care va avea loc la Consiliul Județean Harghita în Miercurea Ciuc.

„Va fi o dezbatere la care vor participa peste 300 de aleși locali, dar și reprezentanți ai instituțiilor județene. Această dezbatere poartă numele ‘Coerență și transparență, exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna’. Se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administrația locală din județele Harghita și Covasna, pe identificarea domeniilor cu potențial de dezvoltare în această zonă, dar și a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă”, a precizat purtătorul de cuvânt al șefului statului.

Dobrovolschi a subliniat că județele Harghita și Covasna au un potențial extraordinar de dezvoltare. În context, ea a indicat că temele care vor fi abordate în cadrul acestei dezbateri sunt: infrastructura, activitățile economice și forța de muncă la nivel local, capacitatea de colaborare prin intermediul clusterelor și asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, turismul și potențialul de dezvoltare din zonă.

Șeful statului va merge și la Complexul Monahal Șumuleu Ciuc, una dintre cele mai cunoscute zone de pelerinaj din România și cel mai mare complex de acest gen din Europa de Est.

„Vizita la acest centru spiritual are un rol foarte clar. Președintele își dorește să sublinieze încă o dată importanța pe care o acordă încurajării tradițiilor, respectării drepturilor și libertăților prevăzute de Constituție când vorbim despre libertate religioasă, dar și dezvoltarea parteneriatului între autoritățile locale și culte în domenii precum cel cultural, social și educațional”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi.

Președintele Iohannis va vizita și căminul „Sfântul Ștefan” din Miercurea Ciuc, unde va avea și o întâlnire cu meșteșugari, întreprinzători și producători autohtoni.

„Președintele își dorește să sublinieze faptul că susține agricultura ecologică și, de asemenea, producătorii autohtoni, meșteșugarii. Să nu uităm că aceste aspecte țin de brandul României și, dacă tot vorbim de potențial de dezvoltare în această zonă, tocmai aceste lucruri pot face parte din elementele de dezvoltare agroturistică din zona Harghita și Covasna”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis.

De asemenea, șeful statului va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu tradiție în îmbutelierea apei minerale și cu capital integral românesc.

„România se află pe locul cinci la nivelul Uniunii Europene la capitolul producție de ape minerale, care este, din nou, un fapt care merită adus în prim plan. Tocmai de aceea, șeful statului intenționează să sublinieze acest potențial pe care îl are zonă, un potențial economic important, tocmai pentru că există resurse deosebit de bogate în izvoare de ape minerale”, a menționat Drbrovolschi.

Tot pe 18 iulie, președintele Iohannis va merge în municipiul Sfântul Gheorghe din Harghita, unde va avea o întâlnire cu reprezentanții clusterelor, asociațiilor profesionale și incubatoarelor din zonă pentru a discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii din zonă.

În aceeași zi, șeful statului va participa la ceremonia militară organizată la Mausoleul de la Mărăști, în județul Vrancea, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la bătălia de la Mărăști.

„Președintele vrea să pună în evidență contribuția remarcabilă pe care au avut-o ostașii români la ceea ce înseamnă realizarea Unirii. Și, de asemenea, două aspecte importante — cât este de necesar să marcăm momentele glorioase ale Armatei Române și președintele își mai dorește să sublinieze nevoia urgentării și intensificării pregătirilor pentru anul 2018. Să nu uităm că vorbim despre Centenarul Marii Uniri și sunt necesare aceste pregătiri foarte serioase”, a evidențiat Dobrovolschi.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Animalul care a început să facă dezastru într-un județ din România. E adus de la oraș și mulți oameni îi dau de mâncare
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A strălucit asemeni soarelui în teatru și în film. Faima ei a trecut granițele
Playtech.ro
Fostul sat pescăresc de pe marginea Dunării, cu plaje sălbatice și restaurante ascunse. O alternativă la litoral
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
Bomba despre originea COVID-19. Studiul exploziv care zdruncină teoria Chinei și rescrie începutul pandemiei
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Știrea care i-a îngrozit pe români. Ce subiect a devenit un fake
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Povestea tristă de viață a 'prințului adormit' din Arabia Saudită. De două decenii se află în comă, în urma unui accident rutier cumplit 😢
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu pomi în curte. Trebuie să anunți primăria cu 48 de ore înainte
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Bani în plus la pensie pentru românii care au muncit 10 ani în grupe de muncă! Cum se face de fapt calculul
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Străinii mi-au dezvăluit traumele de familie” – ce se întâmplă într-o ședință de constelații familiale