Kremlinul face declaraţii insinuante: Kievul se războieşte cu PROPRIII săi CETĂŢENI

Guvernul ucrainean se războiește cu propriii cetățeni, nu cu Rusia, așa cum a spus președintele ucrainean Petro Poroșenko, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

20 mai 2015, 10:40
Kremlinul face declaraţii insinuante: Kievul se războieşte cu PROPRIII săi CETĂŢENI

‘La Kremlin nu suntem de acord (cu cuvintele liderului ucrainean). În primul rând, trebuie să se țină cont de faptul că, din păcate, Kievul poartă un război împotriva propriilor cetățeni’, a spus Peskov, care a adăugat că ‘ei (cetățenii ucraineni) sunt cei care trag și tot ei sunt cei care mor’.

Declarația lui Peskov vine în replică la interviul acordat de Petro Poroșenko postului britanic BBC în care șeful statului ucrainean a spus că autoritățile de la Kiev poartă un război real cu Rusia în estul separatist al Ucrainei. ‘Aceasta nu este o luptă împotriva separatiștilor susținuți de Rusia, este un război real cu Rusia’, a subliniat șeful statului ucrainean, care a insistat că dovada acestui fapt o reprezintă recenta capturare pe teritoriul ucrainean a doi militari din forțele speciale ruse.

Citeşte şi Petro Poroşenko: Ucraina este ANGAJATĂ în RĂZBOI real cu Rusia

Kievul, Occidentul și SUA nu încetează să denunțe prezența forțelor regulate ruse în sprijinul rebelilor separatiști din estul Ucrainei, fapt negat categoric de Moscova.