La ce boli eşti predispus în funcţie de luna în care te-ai născut

Oamenii sunt convinşi că există o legătură profundă între soarta lor şi momentul din an în care s-au născut. Unii îi zic astrologie; toţi am auzit de ea, mulţi cred în ea, unii chiar îşi organizează viaţa pe baza ei. Dar dacă, într-adevăr, luna în care ne-am născut are legătură cu ceea ce ne aşteaptă în viaţă, cel puţin în ceea ce priveşte sănătatea şi durata vieţii?

20 nov. 2013, 14:59
La ce boli eşti predispus în funcţie de luna în care te-ai născut

În urma unor studii ştiinţifice s-a descoperit că ritmurile naturale, în cazul de faţă cele sezoniere, afectează predispoziţia oamenilor la anumite probleme de sănătate.

Persoanele diagnosticate cu schizofrenie, în Europa şi America de Nord, este mai probabil să fie născute în perioada februarie–martie. Aceste persoane prezentau o rată a schizofreniei uşor mai mare decât cea medie (din populaţia generală), în timp ce la persoanele născute în august şi septembrie rata îmbolnăvirii de schizofrenie era puţin mai mică decât media.

Potrivit descopera.ro, o altă boală a cărei incidenţă se arată a fi afectată de luna naşterii este scleroza multiplă (numită şi scleroză în plăci). Un studiu a arătat că, în emisfera nordică, mai puţini pacienţi (cu 8,5%) decât media erau născuţi în noiembrie şi semnificativ mai mulţi (cu 9,1%) în mai; în emisfera sudică, modelul este inversat, cu cele mai multe cazuri asociate cu naşterea în noiembrie şi cele mai puţine asociate cu naşterea în mai.

Citeşte şi: Astrologie medicală: Ce boli poţi avea în funcţie de zodie

Studii realizate în SUA arată că persoanele născute toamna trăiesc cu 160 de zile, în medie, mai mult decât cele născute primăvara; pentru toate categoriile de cauze majore de deces, printre care bolile cardiovasculare  şi cancerele (în particular cancerul de plămâni), se observă o influenţă a lunii în care s-au născut persoanele în cauză.

Citeşte şi: NUMERE NOROCOASE pentru Sărbătorile de Iarnă, în funcţie de luna naşterii