MISIUNE DRAMATICĂ de salvare. Două adolescente din Dâmboviţa au fost la un pas de moarte VIDEO

Două adolescente din Dâmboviţa au fost la un pas de moarte după ce au încercat să traverseze râul Ialomiţa. Fetele au rămas blocate, înconjurate de puhoaie, şi le-a fost frică să înainteze pentru a ieşit din râu.  Una dintre ele a fost salvată de un pescar, cealaltă a fost scoasă de pompieri cu ajutorul frânghiilor.

29 iun. 2014, 13:37
MISIUNE DRAMATICĂ de salvare. Două adolescente din Dâmboviţa au fost la un pas de moarte VIDEO

Fetele de 14 şi 15 ani voiau să meargă la Mănăstirea Dealu şi s-au gândit să scurteze drumul, traversând râul Ialomiţa, transmite România TV. Una dintre fete a fost luată de curenţii puternici, dar a avut norocul să fie văzută la timp de un pescar care i-a sărit în ajutor.

Tragedie în Olt. Una dintre cele două minore dispărute de acasă a fost găsită înecată în Olteţ

„Au vrut să scurteze drumul şi au rămas înţepenite. Una a încercat să treacă, a luat-o apa şi am intrat eu după ea. I-am întins o blana si am scos-o”, a povestit pescarul.

Cealaltă adolescentă a rămas blocată pe o insulă, înconjurată de puhoaie. Prietena ei a cerut ajutorul pompierilor pentru a o scoate din râu.

„La sosirea noastra, persoana era blocată, am executat salvarea acesteia cu vestele de salvare şi cordite. Intervenţia a fost dificilă deoarece apa era foarte rapida în zona respectivă”, a declarat Adin Prodan, de la ISU Dâmboviţa.

Din fericire, niciuna dintre fete nu a fost rănită. Adolescentele au fost consultate de medici şi apoi conduse acasă.

O bucureşteancă, salvată de la înec de către un jandarm