LARISA IORDACHE, medalie de argint la CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

LARISA IORDACHE a adus României prima medalie la Campionatele Mondiale de gimnastică din China. Din 2007, ţara noastră nu a mai obţinut o astfel de performanţă la Mondiale. 
Romania TV
10 oct. 2014, 12:55
LARISA IORDACHE, medalie de argint la CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Larisa Iordache a obţinut medalie de argint în proba de individual compus de la Mondialele de gimnastică. Larisa Iordachea început bine finala de la individual compus, cu 15.066 la sărituri. Românca a avut o evoluţie aproape perfectă la bârnă, prezentând elemente de mare dificultate, dar a pierdut aurul în faţa campioanei en-titre, americanca Simone Biles.

Rezultatul este unul deosebit, în condiţiile în care nicio gimnastă din ţară nu a mai urcat pe podiumul mondial al acestei probe din 2007. În acel an, la Stuttgart, Steliana Nistor termina în spatele unei alte americance, Shawn Johnson. Acum, Larisa a încheiat concursul după Simone Biles.

În istoria probei, doar cinci gimnaste au obţinut argintul mondial: Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar şi Steliana Nistor. Titlul mondial absolut a fost obţinut de două reprezentante, Aurelia Dobre şi Maria Olaru.

Larisa Iordache, Piciul pentru lumea gimnasticii, şi-a sărbătorit majoratul anul acesta, inclusiv în plan sportiv, după ce, născută în 1996, pe 19 iunie, la Bucureşti, a marcat vârsta maturităţii printr-un aur european, cu echipa, la Sofia (unde a obţinut şi medalia de bronz la sărituri, a 11-a medalie europeană de până acum în cariera sa, dintre care 5 de aur) şi, mai ales, prin titlul de vicecampioană mondială absolută, vineri, la Nanning, în China, unde a obţinut un spectaculos loc secund în concursul individual compus. 

Componentă încă de la debut a clubului sportiv Dinamo Bucureşti, unde a ales gimnastica la 5 ani, în detrimentul baletului, dar componentă precoce a lotului naţional de la Deva, Larisa Iordache a obţinut succese notabile încă de la debutul internaţional, devenind campioană europeană de junioare în 2010, la Birmingham, unde a cucerit şi aurul la sol, precum şi argint pe echipe şi la bârnă. 

Ca senioară, palmaresul ei, care, datorită vârstei, se poate spune că are încă rubrici ce urmează să fie completate, figurează şi medalia de bronz cu echipa la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, an în care a obţinut primul ei titlu european pentru această categorie de vârstă, la Bruxelles, urmat de altul, la sol, pentru ca în 2013 să urce pe prima treaptă a podiumului continental la bârnă, la CE individuale de la Moscova, în 2014 completându-şi panoplia europeană la Sofia. Pe lângă aceste titluri, Larisa Iordache are şi alte 5 medalii europene, toate de argint, precum şi 10 medalii (7 de aur şi 3 de argint) la Cupa Mondială.

Lidera actuală a echipei feminine a României, câştigătoare a unei medalii mondiale la individual compus pentru ţara noastră după 7 ani (de altfel, în palmaresul de sute de medalii olimpice, mondiale şi europene al României nu figurează decât 2 titluri supreme absolute, Aurelia Dobre în 1987 şi Maria Olaru, în 1999), are însă mari şanse să adauge alte trofee duminică, la Nanning, în finalele la bârnă şi sol, unde a obţinut calificarea, la ambele, cu a doua notă. 

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat, miercuri, pe locul 4 la Campionatul Mondial de la Nanning (China), medalile fiind câştigate de SUA (aur), China (argint) şi Rusia (bronz).

Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi România, se vor califica la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine „biletele” pentru Rio.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Horoscop rune 17-23 iunie 2024. Mihai Voropchievici anunță câștiguri imense pentru Raci
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru cei cu PERMIS de conducere. REGULI NOI pentru absolut toți șoferii
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Visul oricărei gospodine. Lingura inteligentă, lansată oficial
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
VEȘTI NESPERATE pentru cei cu mașini DIESEL și pe benzină. Este informația momentului în România
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Descoperire importantă a cercetătorilor: Noi indicii despre legătura dintre obezitate și cancer
MediaFlux
AMENZI de 10.000 DE LEI dacă STAI LA BLOC
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?