LAURA BRETAN, românca de la America’s Got Talent care a cucerit juriul. POVESTEA LAUREI BRETAN

Laura Bretan, castigatoarea concursului: ''Romanii au Talent'', are mari emotii. Copila cu voce de soprana a ajuns in finala show-ului: "America's Got Talent" .

14 sept. 2016, 12:36

Laura Bretan, în vârstă de 14 ani, care a caştigat sezonul şase al show-ului „Romanii au talent”, a reuşit să îi uimească din nou pe jurații americani în finala „America’s Got Talent”, ce a avut loc ieri noapte.

Marţi seară, Laura Bretan, îmbrăcată într-o rochie lungă, albă, a cântat aria „O Mio Babbino Caro”, emoţionând întreaga audienţă.

Eleva de origine română, care a impresionat o lume întreagă cu vocea ei de soprană, mai are de aşteptat puţin până să afle dacă este câştigătoarea show-ului „America’s Got Talent”: rezultatele se vor afla abia miercuri noapte, în cea de-a doua parte a finalei.

Bunicul meu mă aştepta în fiecare zi să vin de la şcoală, asculta operă şi mă încuraja să cânt. Când s-a îmbolnăvit i-am fost alături, l-am ţinut de mână şi l-am asigurat că totul va fi bine, iar el m-a rugat să-mi urmez visul, să nu încetez să fac ceea ce îmi place. Mi-a fost foarte greu când a murit, dar cred că ar fi foarte mândru că am ajuns atât de departe. O să mi-l imaginez în public când voi cânta piesa lui favorită“, a declarat Laura Bretan înainte de a urca pe scena „America’s Got Talent“.

La sfârşitul prestaţiei, laudele din partea juriului nu au mai contenit. Heidi Klum a strecurat și un „wow!” printre aplauze. „Ești binecuvântată!”, a  mai spus aceasta.

„Laura, ştiu că aceasta a fost cea mai bună interpretare de până acum în această competiţie. A fost frumoasă, a fost făcută cu atâta sinceritate, ai revenit cu un moment exploziv. Dacă nu ajungi în finală, ceva este cu totul greşit“, i-a mărturisit Simon Cowell.

Laura Bretan, în vârstă de 14 ani, a fost desemnată câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al emisiunii „Românii au talent”. Ea locuieşte împreună cu părinţii săi locuieşte în Northbrook, în apropiere de Chicago. 

Deși este de origine română, Laura Bretan s-a născut în Statele Unite ale Americii, unde de altfel și locuiește, în orașul Chicago. Ea a intrat în lumea muzicii încă de la vârsta de patru ani sub îndrumarea profesorului Cristian Dumetrana. În prezent, studiază canto alături de Nicoleta Roman, artistă lirică la Chicago Symphony Orchestra, potrivit Europafm.ro.

Cu toate că are o voce puternică, ea ascunde o fire gingașă și timidă. Americanii sunt însă foarte familiarizați cu talentul său. În cadrul Chicago Music Awards, Laura a primit premiul „Cel mai bun artist sub vârsta de 15 ani”.

Laura Bretan a urcat pe scena de la „Românii au talent” în luna aprilie, unde a interpretat piesa „O mio Bambbino caro”, care a calificat-o direct în finală. Bunicul ei a fost cel care a încurajat-o să participe la competiție, dar în urmă cu un an, acesta a murit, iar Laura a hotărât să își țină promisiunea de a participa la concurs în memoria sa.

 

laura bretan
Laura Bretan a impresionat atât juriul, cât și publicul care a urmărit „Românii au talent”

 

Vineri seara, 3 iunie, Laura Bretan a câștigat concursul „Românii au talent”.

Laura Bretan, la „America’s Got Talent”