Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Sloveniei la Bucureşti după capturarea lui Sebastian Ghiţă

Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, Mihael Zupančič, a avut, joi, o întrevedere cu procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, în care s-a discutat despre lupta anticorupţie din România, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei. Autotităţile slovene au colaborat cu cele române în cazul lui Sebastian Ghiţă.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 09:58
Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Sloveniei la Bucureşti după capturarea lui Sebastian Ghiţă

„Ambasadorul Mihael Zupančič a avut o întrevedere cu Laura Codruta Kovesi, Procuror-şef DNA. Interlocutorii au discutat diferite aspecte legate de starea luptei împotriva corupţiei şi despre eventualele modificări ale legislaţiei penale. Ambasadorul Zupančič a lăudat contribuţia admirabilă a DNA în lupta împotriva corupţiei, flagel care periclitează economia României şi siguranţa socială a cetăţenilor ei. Ambasadorul a subliniat îngijorarea cu care Ambasada Republicii Slovenia urmăreşte discursul folosit în presa din România împotriva reprezentanţilor instituţiilor-cheie, responsabile pentru statul de drept”, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care autorităţile din Slovenia au furnizat date în ceea ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, în privinţa identităţii false a acestuia.

Fostul deputat a fost vizitat pe 12 aprilie de fratele său, Alexandru Ghiţă, călătoria acestuia la Belgrad fiind cea care a condus la capturarea fostului deputat. Cei doi ar fi ieşit din casa în care locuia Ghiţă, poliţiştii sârbi fiind informaţi asupra identităţii fostului parlamentar, moment la care celor doi li s-au cerut documentele de identitate. Sebastian Ghiţă le-a prezentat oamenilor legii documente false, spunându-le, în limba engleză, că este student sloven.

Anchetatorii aveau deja date de la autorităţile române referitoare la faptul că în locuinţa respectivă s-ar afla fostul deputat, astfel că a fost condus la poliţie, constatându-se că documentele erau false şi că numele sub care s-ar fi prezentat exista, au precizat aceleaşi surse. Sursele citate menţionează că în această perioadă, Sebastian Ghiţă ar fi ţinut legătura, în afară de fratele său, şi cu alte persoane apropiate, o femeie apropiată fostului deputat făcând cel puţin o călătorie în Serbia de la data dispariţiei fostului deputat până în prezent.