Legea anti-fumat, la CCR. Doi judecători sunt fumători. Augustin Zegrean: „Mă las de fumat” VIDEO

CCR a discutat, miercuri, legea care interzice fumatul în spaţii publice închise. Şeful Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, spune că se va lăsa de fumat în spaţiile publice, după ce legea va intra în vigoare. Doi dintre cei nouă judecători constituţionali sunt fumători: Zegrean şi Mona Pivniceru.

27 ian. 2016, 07:57
Legea anti-fumat, la CCR. Doi judecători sunt fumători. Augustin Zegrean: „Mă las de fumat” VIDEO

Legea care interzice fumatul în spaţii publice a fost dezbătută miercuri la Curtea Constituţională, la sesizarea formulată de 33 de senatori, care susţin că, prin definirea spaţiului public închis, legea introduce o formă de discriminare.

Şeful CCR, Augustin Zegrean, este fumător şi spune că se va lăsa de fumat după ce legea va intra în vigoare.

„Da, am ţigările la mine. Legea intră în vigoare la 45 de zile după publicarea în Monitorul Oficial. Mă las de fumat în spaţii publice când intră legea in vigoare. De fapt, nu cred că m-ați văzut fumând undeva prin spații publice”, a spus Zegrean

Întrebat dacă un apartament poate fi considerat spatiu public inchis, şeful CCR a răspuns: „E, cum să fie?” „Dreptul de a fuma nu e trecut în Constituţie”, a mai precizat Zegrean, referindu-se la comparația dintre fumătorii aflați în detenție și cei în libertate.

Şeful CCR a adăugat că, dintre cei 9 judecători ai Curţii, doi fumează: „Doi stiu ca fumeaza. Dar stiu eu ce fac ceilalti in particular?”