Legea pensiilor, adoptată pe articole de Camera Deputaţilor. Miercuri se dă votul final

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un amendament la proiectul legii sistemului unitar de pensii, potrivit caruia in definitia pensionarului a fost introdusa si persoana incadrata in grad de handicap grav care a realizat o treime din stagiul complet de cotizare.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 20:20
Legea pensiilor, adoptată pe articole de Camera Deputaţilor. Miercuri se dă votul final

Plenul a adoptat pe articole proiectul legii sistemului unitar de pensii si a admis amendamentul propus de UDMR, care la Comisia pentru munca a fost initial adoptat si apoi respins.

Amendamentul admis de plen, cu 215 voturi „pentru”, prevede ca: „Pensionarul este persoana care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de prezenta lege si a realizat cel putin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum si persoanele incadrate in grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”.

In raportul Comisiei de munca, definitia calitatii de pensionar era: „Persoana care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de prezenta lege si a realizat cel putin stagiu minim de cotizare de 15 ani”.

Votul final asupra acestui proiect urmeaza sa fie dat miercuri, iar Camera Deputatilor este for decizional.