LEGILE JUSTIŢIEI: Comisia specială se reuneşte la finalul lunii

Comisia specială privind justiţia se va reuni la finalul lunii ianuarie pentru a elabora proiectele de modificare a legislaţiei penale şi a procedurii civile, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele comisiei, Florin Iordache (PSD), precizând că nimeni ”nu s-a grăbit să depună amendamente”.
Alina Costache
02 ian. 2018, 10:28
LEGILE JUSTIŢIEI: Comisia specială se reuneşte la finalul lunii

”Deocamdată asteptăm (amendamente la proiectele de lege-n.r.). Ţinem cont de Directiva UE privind prezumpţia de nevinovăţie, de Deciziile CCR. Încă aşteptăm amendamente. Nu s-a grabit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie probabil că vom face şedinţă”, a declarat preşedintele Comisiei speciale privind domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, a precizat că vor fi elaborate proiecte pentru modificarea Codului Penal, a Codului de procedură penală şi a Codului de procedură civilă.

Proiectul depus de PSD-ALDE pentru transpunerea Directivei privind prezumpţia de nevinovăţie a fost criticat de opoziţie , în lucrările comisie.

 

Fostul ministru al Justiţiei deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat că transpunerea Directivei 343/2016 are potenţialul de a destabiliza politica penală de combaterea infracţionalităţii, cerând revizuirea proiectului.

Cătălin Predou i-a transmis, în luna decembrie, o scrisoare lui Florin Iordache, cerându-i ca până la reluarea lucrărilor comisiei să revizuiască „fundamental” proiectul de transpunere a Directivei.

Liberalul a precizat că „(…) în conformitate cu proiectul: nu se mai poate lua măsura arestării pentru infracţiunile de corupţie, evaziune fiscală sau spălare de bani pentru corupţie, deşi ele prezintă un grad înalt de pericol social; se dezincriminează mărturia mincinoasă, cu efect inclusiv asupra tuturor cauzelor aflate pe rol (…)”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat, pe Facebook, la final de an, că a tras proiectele de lege care amendau Codul penal şi de pe care mai mulţi parlamentari social-democraţi s-au grabit să îşi retragă semnătura, după ce au fost aspru criticate în spaţiul public.

Cătălin Rădulescu le-a transmis, pe Facebook, colegilor săi că nu venit în Parlament să ridice „mâna de-a proasta” şi că „nu va abdica de la îndrepta” legislaţia penală.

Social-democratul a avut un mesaj şi pentru ambasadori.

”(…) noi nu intervenim în treburile interne ale ţărilor voastre , nu va cerem sa va modificaţi legi sau sa faceţi legi ca sa ne placa noua romanilor ; nu suntem colonia voastră , şi nu avem stăpâni (…), a scris Rădulescu, făcând numeroase abateri de la regulile de gramatică şi ortografie, în postarea făcută pe pagina sa de Facebook, paragrafele fiind preluate în forma postată de demnitar.

Tot la final de an, UDMR a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va susţine proiectele de lege depuse de parlamentarii PSD pentru modificarea Codului penal.

„(Modificările privind Codul Penal, depuse de parlamentarii PSD – n.r) nu au susţinerea şi nu au cum să fie susţinute de UDMR (…) sunt foarte multe exagerări în amendamentele depuse, (…) nu au cum să fie susţinute într-o dezbatere serioasă ”, a declarat deputatul UDMR Korodi Attila, pentru MEDIAFAX.

Korodi Attila a aunţat că UDMR va susţine implementarea Directivei privind prezumpţia de nevinovăţie şi corelarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală cu Deciziile CCR.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Duminică, 16 iunie 2024, de la ora 14, trei zodii primesc ajutor divin. Lucrurile se îmbunătățesc în viața lor
Capital.ro
ÎȚI IA BANII pe loc. Românii au fost deja notificați de stat. E OBLIGATORIU să informezi în scris
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Evaluarea Națională. Corectarea răspunsurilor greșite. Ce trebuie să facă elevii
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
TAXĂ pentru toți cei cu PERMIS AUTO. Șoferii români, obligați să o achite
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Nicuşor Dan felicitat de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru noul mandat de primar
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?