Leguma care îţi curăţă ficatul şi te menţine sănătos

În timp, ficatul dacă nu este îngrijit corespunzător poate fi expus unei serii de afecțiuni care pot provoca inclusiv decesul.

21 feb. 2018, 06:44
Leguma care îţi curăţă ficatul şi te menţine sănătos

Așa cum tu obișnuiești dimineața să te speli pe față și organele tale au nevoie de un mic ajutor din partea ta pentru a se curăța de toxinele acumulate peste zi.

Mai ales dacă alimentația ta este presărată pe alocuri cu produse de tip fast food sau există și anumite vicii care încetinesc activitatea metabolică, în special fumatul și consumul de alcool.

Țelina stimulează regenerarea ficatului

Potrivit studiilor clinice efectuate pe calitățile acestei legume s-a ajuns la concluzia că aceasta are capacitatea de a reduce colesterolul negativ din sânge, cu până la 20%. În plus, în frunzele sale se regăsesc substanțe cunoscute sub denumirea de ftalide care contribuie la relaxarea musculaturii arterelor, astfel că un consum regulat de țelină contribuie la menținerea tensiunii arteriale în parametri optimi.

Și calitățile sale nu se opresc aici, țelina având efect și asupra hormonilor, protejându-i de factorii de stres.

Dacă alegi să consumi zilnic salată, suc sau smoothie la care să adaugi țelină vei observa cum colesterolul negativ va scădea considerabil.

Pentru a-ți menține ficatul sănătos ai nevoie de un blender în care să adaugi 6 căni de apă, 3 lămâi, 5 tulpini de țelină și o cană de pătrunjel tocat.

Acest mix trebuie consumat de 3 ori pe zi, 3 zile consecutiv și în acest timp este necesar să renunți al tot ce inseamnă alimente grase, alcool, tutun, și să bei suficentă apă.

Țelina, aliata siluetei tale

Plină de antioxidanți puternici cunoscuți sub denumirea de zeaxantină, luteină și betacaroten, consumul regulat de țelină îți va proteja organismul și va întări imunitatea.

Având un conținut caloric negativ, favorizează arderea caloriilor facilitând astfel pierderea surplusului de țesut adipos.

Bucurându-se de reale proprietăți antiinflamatorii, țelina este de un real folos și în cazul problemelor articulare, atât timp cât este consumată mai mult în stare crudă sau cel mult gătită termic în proporție de maxim 30%.

Efectele sale laxative te vor ajuta să îți reglezi tranzitul astfel încât să eviți probleme precum constipația, flatulența și silueta ta să fie mereu impecabilă.

Remediul perfect pentru o viață sexuală bună

Este știut faptul că țelina se recomandă mai ales a fi consumată de către bărbați, însă și în cazul femeilor ce se confruntă cu probleme precum frigiditatea efectele benefice sunt vizibile destul de rapid.

Pentru asta este necesar să amesteci 100 mililitri de vin din frunze de țelină cu semințe de țelină și să consumi acest amestec cu 15 minute înainte de actul sexual.
Contraindicații:

În cazul în care ești însărcinată, alăptezi, suferi de afecțiuni renale sau ești alergică al păpădie ori morcov, consumul de țelină trebue restricționat.

Administrarea de medicamente pentru somn, sensibilitate a pielii sai tiroidă pot interacționa cu consumul de țelină, motiv pentru care trebuie să vorbești cu medicul curant despre consumul de țelină.

Află care sunt cele mai bune ceaiuri pentru ficat pe clicksanatate.ro