Liber la „parteneriat” între homosexuali în România? Ce spun vedetele

Parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex ar putea fi legalizat şi în România. Actul normativ care îl reglementează urmează să fie votat la Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 10:59
Liber la „parteneriat” între homosexuali în România? Ce spun vedetele

România se află la un pas de a legaliza parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, care dă aproape aceleaşi drepturi ca şi căsătoria, scrie ziarulring.ro. Proiectul se află în dezbatere la Camera Deputaţilor şi are susţinerea unor parlamentari USL.

Artistul Mihai Trăistariu consideră că homosexualii trebuie înţeleşi şi acceptaţi aşa cum sunt. Artistul Mihai Trăistariu spune însă că România nu este pregătită pentru aşa ceva. „Nu cred că românii sunt pregătiţi, dar, de exemplu, mama mea, care nu mai trăieşte şi care a fost medic, m-a învăţat încă de mic, de prin liceu, că orientările sexuale sunt deviaţii genetice şi că nu este vina lor. Shakespeare, Leonardo da Vinci, Alexandru cel Mare erau de altă orientare şi te gândeşti că oamenii ăştia au făcut istorie, au rămas în enciclopedii. Ce facem, îi dăm la gunoi?”, a spus Mihai Trăistariu.

Trăistariu este convins că Biserica Ortodoxă se va opune unui astfel de proiect legislativ şi va susţine că este un păcat.