Lider de sindicat: Dragnea e un exemplu clasic de populism ieftin. Nu cred în povestea cu 25% în plus de la 1 ianuarie 2018

Liderul sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar ieşean Laviniu Lăcustă susţine că Liviu Dragnea este ”un exemplu clasic de populism ieftin”, adăugând că nu crede că PSD se va ţine de cuvânt când promite că va majora salariile cu 25 la sută, din ianuarie 2018. Sindicaliştii ieşeni urmează să stabilească, prin referendum, dacă se impune declanşarea unei greve generale.

06 iun. 2017, 15:41
Lider de sindicat: Dragnea e un exemplu clasic de populism ieftin. Nu cred în povestea cu 25% în plus de la 1 ianuarie 2018

Şeful Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat, marţi că a atras atenţia încă din luna aprilie că Guvernul PSD nu se va ţine de cuvânt în privinţa majorărilor salariale din educaţie.

Totodată, Lăcustă a spus că Liviu Dragnea este „un exemplu clasic de populism ieftin”.

„Am spus din aprilie că nu e în ordine şi am avut dreptate. Ne tot plimbau, ne amânau, ba promiteau una, apoi schimbau şi ziceau altceva. Am spus atunci că ei mint. Uitaţi-vă ce fac acum, anunţă o nouă amânare, când noi aşteptam majorarea de la 1 iulie. Vă spun că nu cred nici în povestea cu 25 la sută în plus de la 1 ianuarie 2018”, a declarat liderul sindical ieşean, potrivit News.ro.

Laviniu Lăcustă afirmă că se repetă „povestea” din 2008, când s-a votat în Parlament ca profesorii să primească 50 la sută în plus la salarii, însă majorarea nu s-a mai pus în practică.

USLIP are în judeţul Iaşi peste 8.000 de membri.

Şeful sindicaliştilor ieşeni din educaţie Laviniu Lăcustă a precizat că, începând de marţi, a fost demarat un referendum printre membrii de sindicat ieşeni pentru a stabili dacă se impune declanşarea unei greve generale.

„Vom vedea ce vor spune oamenii. Nemulţumirea e mare, iar vestea de azi (marţi – n.r.) nu pică deloc bine. Vom face referendumul, vom vedea şi ce spun colegii din ţară, apoi vom decide ce forme de protest vom adopta”, a adăugat liderul sindical ieşean.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, că ultima variantă a Legii salarizării agreată cu Ministerul Finantelor prevede că abia de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă. Iniţial, primele majorări salariale erau programate pentru 1 iulie 2017.

Citeşte şi Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a finalizat marţi raportul pe proiectul legii salarizării unitare