Liga 1, cel mai echilibrat campionat din Europa. Care sunt cotele pentru câştigarea titlului în România

Finalul sezonului regulat şi intrarea în play-off au determinat casele de pariuri să introducă în ofertele lor şi cote pentru câştigarea titlului.

10 mart. 2016, 09:33
Liga 1, cel mai echilibrat campionat din Europa. Care sunt cotele pentru câştigarea titlului în România

Liga 1 din România este cel mai echilibrat campionat al Europei. Cu nouă etape înainte de finalul sezonului diferenţa între prima şi a cincea clasată este de doar şase puncte, astfel că oricine poate lua titlul dintre Astra, Pandurii, Steaua, Dinamo şi Viitorul Constanţa. Intrarea în play-off au determinat casele de pariuri să introducă în ofertele lor şi cote pentru câştigarea titlului.

Echilibrul este aproape total, însă ordinea cotelor nu respectă ierahia din clasament. Pe primul loc în Liga 1, Astra Giurgiu este şi favorita bookmaker-ilor, cu o cotă de 2,25. Urmează Steaua, care deşi acum se află pe locul 4 este favorită în faţa lui Dinamo şi a Pandurilor. Cota roş-albaştrilor este 3,50, în timp ce un pariu pe rivala din Ştefan cel Mare ar multiplica suma cu 3,75.

Dintre campionatele importante ale Europei, doar Belgia mai propune o atractivitate asemănătoare. De fapt, Belgia a fost modelul pe care LPF l-a urmat când a trecut la sistemul cu 14 echipe, plus play-off şi play-out.

COTELE PENTRU CÂŞTIGAREA TITLULUI ÎN LIGA 1:

Astra     2,25

Steaua     3,50

Dinamo     3,75

Pandurii     4,50

Viitorul     15,00

ASA     100,00