LIGA CAMPIONILOR. Primele echipe calificate în semifinale. Bayern a spulberat-o pe Porto

LIGA CAMPIONILOR. Bayern Munchen şi FC Barcelona sunt primele calificate în semifinalele Champions League, după victoriile clare din meciurile de miercuri seara. Bavarezii au surclasat-o cu 6-1 pe FC Porto, iar FC Barcelona a învins cu 2-0 campioana Franţei, Paris Saint-Germain. Astăzi se dispută celelalte două sferturi de finală, Real Madrid - Atletico Madrid (în tur, 0-0) şi AS Monaco - Juventus (în tur, 1-0 pentru Juventus).

21 apr. 2015, 12:42
LIGA CAMPIONILOR. Primele echipe calificate în semifinale. Bayern a spulberat-o pe Porto

LIGA CAMPIONILOR. Pentru Bayern Munchen, emoţiile calificării în semifinalele Champions League au durat doar 15 minute. Înfrângerea din tur, de la Porto (scor 1-3), părea greu de remontat, mai ales că din teren lipseau Ribery, Robben, Alaba sau Schweinsteiger, însă în ciuda acestor absenţe maşina de fotbal germană a funcţionat perfect, iar lucrurile au curs aşa cum şi-a dorit Pep Guardiola.

După o bară a lui Lewandowski, în minutul 10, Thiago Alcantara a deschis scorul în minutul 14, iar opt minute mai târziu Bayern îşi asigurase deja calificarea, după golul lui Boateng. Până la pauză campioana Germaniei a constinuat să facă spectacol, astfel că după 45 de minute tabela arăta deja 5-0. În repriza secundă nemţii au mai slăbit ritmul, dar scorul final, 6-1, rămâne unul răsunător, care reflectă forţa de temut a lui Bayern, care în optimi a spulbert-o pe Şahtior, tot la Munchen, cu 7-0.

În celălalt meci, FC Barcelona a învins-o pe PSG cu 2-0, prin două goluri ale lui Neymar, în prima repriză, mai mult decât suficiente pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, în condiţiile în care săptămâna trecută, la Paris, catalanii câştigaseră cu 3-1.

Astăzi se dispută celelalte două sferturi de finală, Real Madrid – Atletico Madrid (în tur, 0-0) şi AS Monaco – Juventus (în tur, 1-0 pentru Juventus).

Bayern Munchen – FC Porto 5-1 (T. Alcantara – min. 14, Boateng – min. 22, Lewandowski – min. 27 şi 40, T. Muller – min. 36, X. Alonso – min. 88/J. Martinez – min. 73)

FC Barcelona – PSG 2-0 (Neymar – min. 14 şi 34)

Bayern Munchen se află sub o presiune fără precedent în „era Guardiola”. Cotată la un moment dat principală favorită la câştigarea trofeului Champions League, Bayern se vede în situaţia de a tremura serios pentru calificarea în semifinale, în faţa unei formaţii care teoretic n-ar fi trebuit să-i pună probleme.

Dacă lui Guardiola i s-a iertat eliminarea de anul trecut, din semifinale (0-5, scor general, cu Real Madrid), o eventuală eliminare de către Porto nu va fi trecută cu vederea de şefii bavarezilor. Tensiunile la club s-au acumulat exploziv şi nu puţini sunt cei care regretă despărţirea de Jupp Heinckes, după ce acesta a câştigat trofeul, în 2013.

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO. Ribéry, Schweinsteiger, Robben, Alaba, Benatia şi Javi Martinez sunt absenţii de astăzi din echipa nemţilor, în timp ce de la portughezi absentează Danilo şi Alex Sandro, suspendaţi.

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO. Celălalt meci al serii le opune pe FC Barcelona şi paris Saint-Germain, dar calificarea pare deja jucată, după rezultatul din tur, de pe Parc des Princes, când catalanii s-au impus cu 3-1. La PSG revin Zlatan Ibrahimovic şi Marco Veratti, însă chiar şi aşa, doar o minune i-ar putea duce pe parizieni în semifinalele Champions League.