ŞOC în LIGA I: nouă echipe riscă DEPUNCTAREA

Viorel Duru, directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, susţine că 9 din cele 14 cluburi din Liga I riscă să fie depunctate în acest moment.

19 oct. 2015, 13:34
ŞOC în LIGA I: nouă echipe riscă DEPUNCTAREA

„Noua echipe din 14 sunt in monitorizare si risca sa fie depunctate. Ele au datorii restante raportate la 30 iunie. Echipele fara probleme sunt Chiajna, Steaua, CSU Craiova, ACS Poli Timisoara si FC Voluntari”, a spus Viorel Duru la emisiunea ProSport Live.

CITEŞTE ŞI Situaţie INCREDIBILĂ în LIGA 1: 16 din cele 22 de campioane ALL TIME ale României S-AU DESFIINŢAT

Viorel Duru a explicat apoi conditiile in care cele noua echipe risca sa fie depunctate. Astfel, cele noua echipe trebuiau sa faca dovada pana la 30 septembrie ca si-au platit datoriile. In caz contrar, ele primeau o sanctiune de un punct. Duru a refuzat insa sa spuna daca echipele si-au platit datoriile, spunand ca nu are acces la informatii.

CITEŞTE ŞI Astra riscă DEPUNCTAREA. A fost deja AMENDATĂ

Daca echipele nu-si platesc datoriile nici pana la 31 octombrie, ele vor mai primi o penalizare de doua puncte: „Regulamentul prevede urmatoarea situatie: Daca un club raporteaza datorii la 30 iunie, clubul intra in monitorizare financiara si trebuie sa faca dovada ca pana la 30 septembrie a platit datoriile. Daca nu o face, e depunctat cu un punct. Daca nu face dovada nici la 31 octombrie, mai este depunctat cu inca doua puncte. In orice caz, daca primeste o penalizare cu un punct, ramane cu ea chiar si daca si-a platit datoriile”.