FCSB riscă depunctarea! Gestul scandalos al lui Gigi Becali va fi sancţionat dur de FRF

Gigi Becali va fi judecat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF din cauza declarațiilor făcute la adresa arbitrei Iuliana Demetrescu. Conform regulamentului în vigoare, nu doar patronul echipei este în pericol, ci şi FCSB.

10 mai 2023, 17:49
FCSB riscă depunctarea! Gestul scandalos al lui Gigi Becali va fi sancţionat dur de FRF
FCSB riscă depunctarea! Gestul scandalos al lui Gigi Becali va fi sancţionat dur de FRF

FCSB riscă depunctarea! Gigi Becali a contestat faptul că o femeie poate conduce un joc de fotbal masculin, după ce Iuliana Demetrescu a arbitrat meciul Voluntari – Mioveni. „Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren. Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia. Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin!”, a declarat Gigi Becali.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a fost sesizată de Radu Vişan, secretar general, astfel că Gigi Becali va fi judecat din nou, după ce săptămâna trecută a fost găsit vinovat de Comisia de Disciplină, în urma memoriului făcut de Comisia Centrală a Arbitrilor, primind avertisment și o amendă de 5.000 de lei.

Citeşte şi: Cine va fi viitorul patron al lui FCSB. Gigi Becali a decis cui lasă echipa şi afacerile: „E fată deşteaptă, a învăţat şi carte!”

Acum, în funcție de interpretarea celor care vor judeca memoriul, s-ar putea aplica o depunctare de trei puncte echipei, care se află în lupta pentru titlu. „Dacă fapta a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi: dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere (…) iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”, se scrie în regulamentul disciplinar.

Astfel, Gigi Becali riscă o interzicere a activității legate de fotbal de cel puțin un an, iar FCSB riscă să fie depunctată cu puncte.