Lionel Messi, CONDAMNAT pentru FRAUDĂ FISCALĂ. Apelul fotbalistului de la Barcelona a fost RESPINS

Curtea Supremă de Justiţie de la Madrid a făcut publică decizia în ceea ce priveşte recursul înaintat de Lionel Messi în procesul în care el şi tatăl său au fost condamnaţi la 21 de luni, respectiv la 15 luni de închisoare pentru fraudă fiscală.

24 mai 2017, 12:18
Lionel Messi, CONDAMNAT pentru FRAUDĂ FISCALĂ. Apelul fotbalistului de la Barcelona a fost RESPINS

Curtea Supremă a menţinut decizia iniţială de 21 de luni de închisoare pentru Lionel Messi. Nu a scăpat de sancțiuni nici tatăl fotbalistului, Jorge Messi, care a primit 15 luni de închisoare. Conform legislaţiei din Spania, pedepsele de până la 24 de luni de închisoare nu sunt cu executare.

Cei doi condamnaţi – Lionel Messi și Jorge Messi- au cerut anularea sentinţei iniţiale, din iulie 2016, în timp ce acuzarea a cerut Curții Supreme să menţină condamnarea de 21 de luni de închisoare. Chiar dacă înaintea procesului a returnat prejudiciul de 4,1 milioane de euro – sumă provenită din drepturile de imagine din perioada 2007-2009 – familia Messi nu a scăpat de pedeapsă, după ce a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală.

În cele din urmă, fotbalistului i-a fost păstrată condamnarea de 21 de luni, iar lui Jorge Messi i-a fost redusă la 15 luni.

În ciuda pedepsei primite, libertatea lui Messi nu este în pericol. În Spania, pedepsele mai mici de 24 de luni nu implică intrarea în închisoare, astfel că sancţiunea de un an şi nouă luni primită de Messi este cu suspendare.