CHILE – OLANDA 0-2. Portocala Mecanică a câştigat finala grupei B, Chile tremură în aşteptarea Braziliei

CM. 201. Olanda încheie al doilea turneu final de Cupă Mondială cu victorii pe linie în grupă, câştigând cu 2-0 meciul cu Chile şi încheind pe primul loc. În optimi, Portocala Mecanică va întâlni ocupanta locului secund în grupa A, Mexic sau Croaţia.
Romania TV
23 iun. 2014, 07:20
CHILE - OLANDA 0-2. Portocala Mecanică a câştigat finala grupei B, Chile tremură în aşteptarea Braziliei

CHILE vs. OLANDA LIVE VIDEO 0-2

CM 2014. Olanda a trecut şi de ultimul hop în grupa B a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 şi poate avea un drum lung la actualul turneu final. Elevii lui Luis Van Gaal au obţinut victorii pe linie în grupă: 5-1 cu Spania, 3-2 cu Australia, iar acum, 2-0 cu Chile.

Succesul cu sud-americanii a fost obţinut mai greu decât o arată scorul. Victoria a venit pe final de joc şi a fost adusă de jucători veniţi de pe banca de rezerve. Până în minutul 77 balanţa părea să atârne în favoarea chilienilor, deşi tabela arăta 0-0. Este adevărat, nici îngrijorarea olandezilor nu era prea mare, chiar şi un egal fiindu-le suficient pentru ocuparea locului 1 în grupă.

Leroy Fer, jucător introdus de Luis Van Gaal în minutul 75, nu a fost de acord cu egalul şi a marcat la doar două minute după ce a intrat pe teren. Fotbalistul lui Norwich City s-a înălţat ireal peste buchetul de jucători din careul chilian şi a reluat imparabil în plasă, lângă bară.

Imediat după această fază, chilienii au avut ocazii dar n-au avut noroc. Tot olandezii aveau să mai marcheze o dată în prelungiri, după un sprint fantastic al lui Robben, care a străbătut mai mult de o jumătate de teren, l-a servit excelent pe Depay, care a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând în plasă din patru metri. Memphis Depay, jucător de 20 de ani, intrase pe teren în minutul 69.

Olanda şi Chile aşteaptă acum rezultatele din grupa B, pentru a-şi afla adversarele din optimi. Chile va întâlni cel mai probabil Brazilia, pe 28 iunie, la Belo Horizonte (ora 19.00), iar Olanda va juca împotriva Mexicului sau Croaţiei, la Fortaleza, duminică 29 iunie, tot de la ora 19.00

Cele mai importante faze ale meciului Chile – Olanda:

Min. 90+3 Finalul meciului.

Min. 90+1 GOOOL Olanda! Depay a înscris din centrarea lui Robben, care a făcut o cursă extraordinară, de peste 50 de metri! Chile – Olanda 0-2!

Min. 88 De Jong intervine în ultimul moment în faţa lui Alexis Sanchez, în interiorul careului! Intervenţia este corectă, nu se impunea penalty. E doar corner pentru Chile

Min. 82 Olanda este aproape de un autogol! De Jong respinge spre propria poartă la un corner al chilienilor, dar De Vrij a respins din faţa porţii olandeze. Mingea l-a atins în mână, arbitrul n-a dictat nimic.

Min. 77 GOOOL Olanda! Leroy Fer, intrat pe teren în minutul 75, în locul lui Sneujder, marchează cu o lovitură superbă de cap. Detenta sa a fost impresionantă! Chile – Olanda 0-1!

Min. 65 Chilienii ratează ocazia reprizei! Alexis Sanchez pătrunde pe stânga, se descotoroseşte de lens, dar şutul său la colţul scurt este respins de Cilessen.

Min. 59 Nerăbdători, suporterii chilieni scandează numele lui Jorge Valdivia, care se află pe banca de rezerve.

Min. 56 Şut Alexis Sanchez, de la 30 de metri, mingea trece peste transversala porţii olandeze.

Min. 51 Olandezii au mărit ritmul, joacă mai bine decât în prima repriză.

Min. 46 Chilienii fac prima schimbare, Guttierez e înlocuit cu Beasejour, care a marcat în prima partidă, cu Australia.

Min. 46 A început repriza a doua.

În prima repriză Chile a avut o posesie mai bună, 68%, faţă de 32% a olandezilor.

În premieră la acest turneu final, cele două echipe nu au expediat niciun şut pe spaţiul porţii în prima repriză.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 43 Răspuns prompt al chilienilor, dar lovitura de cap a lui Gutierrez trece peste poarta lui Cilessen.

Min. 39 Ocazie uriaşă a olandezilor! Robben recuperează o minge, îi croşetează pe apărătorii chilieni, dar şutul său trece puţin pe lângă poartă.

Min. 35 Robben centrează din lovitură liberă, De Vrij reia cu capul puţin pe lângă poarta chilienilor.

Min. 30 Olanda este invincibilă în faza grupelor la Cupa Mondială, în ultimele 12 partide (9 victorii, 3 egaluri). Ultima înfrângere a Portocalei Mecanice datează din 1994, când a pierdut cu Belgia, scor 0-1.

Min. 26 Lovitură liberă pentru olandezi, Sneijder şutează slab, iar mingea este prinsă fără probleme de Claudio Bravo.

Min. 18 Incursiune a chilienilor pe stânga, prin Mena. Acesta centrează în careu, dar îl prinde pe Vargas pe contre-pied, iar Alexis Sanchez alunecă în momentul în care balonul ajunge la el.

Min. 15 Olanda are şansa de a câştiga pentru a cincea oară grupa la Cupa Mondială. A mai făcut-o până acum în 1974, 1994, 1998 şi 2010. În urmă cu patru ani a câştigat în premieră toate cele trei meciuri din grupă.

Min. 11 Olandezii îşi aşteaptă adversarii în terenul propriu, rezultatul de pe tabelă conservându-le primul loc în grupă. Chilienii sunt mai ofensivi în acest debut de meci.

Min. 7 Patru dintre cele cinci goluri înscrise de chilieni la acest turneu final au fost marcate în prima repriză, dar deocamdată începutul de meci este calm.

Olanda are şi varianta egalului pentru a termina prima în grupă, având avantajul golaverajului. Chilienii, de-a lungul istoriei, nu au terminat niciodată pe primul loc în grupă la Cupa Mondială. De fiecare dată când au trecut în optimi, în 1962, 1998 şi 2010, au încheiat pe locul 2.

Min. 1 A început meciul Olanda – Chile.

Componenţa formaţiilor:

Olanda: Cillessen – Janmaat, Ron Vlaar,  De Vrij, Blind –  Wijnaldum, Nigel De Jong – Sneijder –  Robben, Dirk Kuyt, Jeremain Lens. Selecţioner: Louis van Gaal.

Chile: Claudio Bravo – Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Aranguiz, Marcelo Diaz,  Francisco Silva, Felipe Gutierrez – Alexis Sanchez, Eduardo Vargas. Selecţioner: Jorge Sampaoli.

Olanda şi Chile, LIVE VIDEO de la ora 19:00, luptă pentru câştigarea Grupei B, în condiţiile în care învinsa va întâlni în următorul joc, cel mai probabil, pe Brazilia, favorită să câştige Grupa A. LIVE VIDEO. CHILE – OLANDA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Olanda şi Chile, LIVE VIDEO de la ora 19:00, sunt deja calificate în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CHILE-OLANDA, meciul din ultima etapă a Grupei B, LIVE VIDEO luni, la Sao Paulo, va decide câătigătoarea Grupei B. CHILE-OLANDA va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO CHILE-OLANDA AICI

CHILE a eliminat campioana en titre Spania, prin victoria cu 2-0 de miercuri, sud-americanii venind în competiţie cu al doilea atac din zona lor de calificare, 29 de goluri în 16 partide, după Argentina, câştigătoarea grupei preliminare. LIVE VIDEO. CHILE – OLANDA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Olanda şi Chile, LIVE VIDEO de la ora 19:00, sunt deja calificate în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CHILE-OLANDA, meciul din ultima etapă a Grupei B, LIVE VIDEO luni, la Sao Paulo, va decide câătigătoarea Grupei B. CHILE-OLANDA va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Principala preocupare a celor din CHILE este forma fizică a mijlocaşilor Charles Aranguiz şi Arturo Vidal. Aranguiz, autor al unui gol împotriva Spaniei, a fost înlocuit în minutul 64, iar Vidal, care a fost operat la genunchi luna trecută, a fost schimbat spre final. Ambii jucători au câte un cartonaş galben, iar un nou avertisment îi va face să rateze meciul din optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

OLANDA, care şi-a demonstrat eficacitatea şi în preliminarii (8-1 scor general cu România), a marcat de opt ori în două partide la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. LIVE VIDEO. CHILE – OLANDA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Olanda şi Chile, LIVE VIDEO de la ora 19:00, sunt deja calificate în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CHILE-OLANDA, meciul din ultima etapă a Grupei B, LIVE VIDEO luni, la Sao Paulo, va decide câătigătoarea Grupei B. CHILE-OLANDA va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Olanda va fi lipsită de căpitanul şi golgheterul său Robin van Persie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Robin Van Persie are trei goluri marcate în Brazilia, la fel ca şi coechipierul său Arjen Robben. Locul lui van Persie va fi luat de Jeremain Lens, atacantul lui Dinamo Kiev marcând cinci goluri în 9 jocuri din preliminarii. Bruno Martins Indio, care a fost spitalizat după ce a suferit o contuzie în meciul cu Australia, a revenit vineri la antrenamente şi va putea intra din primul minut pentru OLANDA, care are şi varianta egalului pentru a termina pe prima poziţie.

LIVE VIDEO. CHILE – OLANDA. CHILE şi OLANDA s-au mai întâlnit o singură dată, la JO din 1928, iar meciul s-a încheiat nedecis, 2-2, olandezii fiind declaraţi învingători prin tragere la sorţi.

CHILE – OLANDA.  Cel mai bun rezultat al celor din Chile la Cupa Mondială a fost în 1962, pe teren propriu, când au terminat pe locul al treilea. La CM 1998 (Franţa) şi CM 2010 (Africa de Sud), Chile a ajuns în optimile de finală, dar a fost eliminata de Brazilia de fiecare dată.

CHILE – OLANDA. Olanda a debutat uluitor la aceasta Cupă Mondială, victorie zdrobitoare cu 5-1 în faţa campioanei en-titre, Spania. În cea de-a doua partidă, Olanda nu au mai turat la fel motoarele şi a câştigat chinuit cu 3-2 în faţa Australiei, după ce au fost conduşi. Îmbucurător pentru selecţionerul Louis Van Gaal este faptul că oamenii de atac, Robin Van Persie şi Arjen Robben sunt în mare formă, fiecare reuşind să înscrie de câte 3 ori la acest turneu final. Chile vine după două victorii entuziasmante. Chile a câştigat în prima partidă cu Australia, 3-1, iar în meciul secund, a făcut o partidă incredibilă în faţa Spaniei, pe care au învins-o cu 2-0.

CHILE – OLANDA. Partida de pe ”Arena Corinthians” (61.606 locuri) va fi arbitrată de Bakary Gassama (Gambia).

LIVE VIDEO. CHILE – OLANDA la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipele probabile:

Chile: 1. Claudio Bravo (căpitan) – 4. Mauricio Isla, 17. Gary Medel, 18. Gonzalo Jara, 2. Eugenio Mena – 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo
Diaz, 5. Francisco Silva, 8. Arturo Vidal – 7. Alexis Sanchez, 11. Eduardo Vargas. Selecţioner: Jorge Sampaoli.

Olanda: 1. Jasper Cillessen – 7. Daryl Janmaat, 2. Ron Vlaar, 3. Stefan de Vrij, 4. Bruno Martins Indi, 5. Daley Blind – 8. Jonathan de Guzman, 6. Nigel de Jong – 10. Wesley Sneijder – 11. Arjen Robben (căpitan), 17. Jeremain Lens. Selecţioner: Louis van Gaal.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Fabrica din România care produce la Curtea de Argeș un obiect care se vinde pe toată planeta. Compania le propune angajaților ore flexibile
Capital.ro
Traian Băsescu aruncă bomba. Cine făcea legea în România
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Avertisment de ultimă oră pentru toți românii care au card Revolut și cont de Facebook
Adevarul
Cine este românul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Susținător al propagandei Moscovei și apropiat al lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior sunt unice | FOTO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Indemnizația pentru persoanele cu handicap va fi majorată cu 10% începând cu luna iunie 2024
Capital.ro
SE PLĂTESC 800 de lei de la primărie. S-a aflat exact cine va primi banii
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'