Corina Creţu, despre alegerile europarlamentare: Aş vrea să candidez. Am o singură ofertă de la Victor Ponta

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat la România TV că România se află printre statele net beneficiare în privinţa fondurilor europene. Corina Creţu a primit o ofertă de a candida la alegerile europarlamentare pe listele partidului Pro România.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 18:01
Corina Creţu, despre alegerile europarlamentare: Aş vrea să candidez. Am o singură ofertă de la Victor Ponta

„Este foarte important că România a preluat preşedinţia Consiliului UE. România va coordona şi va încerca să găsească un consens pe diverse dosare importante. Este anul nefericit în care Marea Britanie părăseşte UE”, spune Corina Creţu.

Citeşte şi:  Corina Creţu, noi critici pentru Guvern. România, ultima ţară din UE la combaterea şomajului în rândul tinerilor

Comisarul European a subliniat că s-a zbătut ca pentru următoarea programare financiară România, precum şi Bulgaria sau Italia, să beneficieze de un buget în creştere cu 8%. „Vom avea în plus şase miliarde de euro. De altfel, România a beneficiat de 45 de miliarde de euro din fondurile europene, iar contribuţia s-a ridicat la 15 miliarde de euro”.

Citeşte şi: Rovana Plumb îi răspunde Corinei Creţu: Doamna comisar ar trebui să explice de ce există o asemenea abordare

Comisarii europeni au răsuflat ușurați, după întâlnirile cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, potrivit comisarului european, Corina Crețu, care a dezvăluit ce i-au mărturisit colegii săi, după vizita din România.

”Au venit foarte crispați și au plecați foarte încântați. Au spus că ne felicită că în ciuda a ceea ce se așteptau, au putut să stea împreună la masă. Era vorba despre neînțelegerea din politică. Președintele Juncker le-a spus, mereu, premierului Dăncilă și președintelui Iohannis să facă un armistițiu”.

Corina Crețu a regretat absența fostului președinte al României de la marele eveniment. ”Îmi pare rău că nu a fost și domnul președinte Ion Iliescu. În mandatul lui a intrat România în UE, negocierile s-au terminat în 2004. Am vorbit doar de Anul Nou, ne-am felicitat”, a spus Corina Crețu la România TV.

Am o ofertă de a candida la europarlamentare pe listele Pro România

Corina Creţu consideră că experienţa dobândită la Bruxelles o poate folosi în continuare pentru România intrând în cursa pentru un nou mandat de europarlamentar.

„Utlima ora am spus ca ma gandesc, aveam si ideea de a nu mai candida, dar cred ca e firesc sa folosesc experienta acumulata pe care să o folosesc ajutand Romania. Nu am luat o decizie în privinţa unui partid. Am o singură oferta de la Ponta pentru listele Pro Romania. Am colaborat cu el. M-a propus pentru postul de comisar european. As vrea sa candidez, am oferta pe care o analizez si pentru care ii multumesc. Nu stiu de ce e atat de demonizat in interiorul PSD”.