Victor Ponta: Ştiam că se falsifică probe la DNA, dar nu puteam demonstra. S-a demonstrat, dar nu se întâmplă nimic

Fostul premier a făcut noi,dezvăluiri, în direct la România TV, dezvăluiri legate de scandalul de la DNA Ploieşti. Victor Ponta a declarat, în direct la România TV, cum ar fi încercat procurorii DNA să producă denunțuri împotriva sa, în urmă cu aproape trei ani.

17 feb. 2018, 13:45
Victor Ponta: Ştiam că se falsifică probe la DNA, dar nu puteam demonstra. S-a demonstrat, dar nu se întâmplă nimic

Victor Ponta a fost invitat la România TV pentru a vorbi despre dosarele de la DNA Ploieşti, relaţia cu Liviu Dragnea şi ultimele scandaluri din politică.

„Ştiam ca se falsifica probe la DNA Ploieşti, dar nu puteam demonstra în public. Faptul că s-a demonstrat este important, dar e important şi că nu se întâmplă nimic. Degeaba sunt probe şi se arata probe, în altă ţara ieşea un scandal, şi pe vremea lui Ceauşescu se intampla ceva, la noi se falsifica probe. Eu ştiam aşa. Acum s-a dovedit şi nu se întâmpla nimic, atmosfera va fi mai rea, nu mai bună. Eu am experiente multe, dincolo de ce am citit„, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit despre dosarele care i s-au făcut pe parcursul anilor, dar și despre încercările procurorului „Portocală” de a „fabrica dovezi”, accentuând legătura care există cu Laura Codruța Kovesi. Procurorului șef al DNA urma să i se termine mandatul în 2016, iar, pentru a fi renumită în funcție, Ponta susține că el trebuia să fie înlăturat.

Citeşte şi: Victor Ponta, mesaj pentru protestatarii care au manifestat împotriva lui Klaus Iohannis

„O să vă aduc oameni care au fost scoși din arest și cărora li s-a spus să scrie ceva de Ponta ca să scape. Nu unul, vă aduc 5 oameni. Se întâmpla în 2015, când trebuia să-mi dau demisia. Li s-a spus: Scrie ceva și scapi. A obținut demisia mea. Și e așa bine în România acum, după ce mi-am dat demisia? Toate acestea s-au întâmplat și la DNA central, și la DNA Ploiești”, a spus fostul premier la România TV. „Am fost la domnul Iohannis, să îl întreb dacă există o problemă cu mine”, a afirmat politicianul, explicând că a încercat să vadă ce problemă există cu persoana sa.

„Dosarele mele au fost făcute pentru ca Laura Codruța Kovesi sa fie numita din nou în funcție la DNA, în 2016″, a afirmat fostul premier.

Ponta a explicat că el a plecat din funcție exact la momentul potrivit pentru ca această numire să se întâmple, urmând „dezastrul guvernului Cioloș”.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre candidatura la prezidențialele din 2019: Lumea mă întreabă dacă candidez din nou

Într-un comentariu făcut pe pagina sa de Facebook, ca răspuns la un comentariu primit la ultima postare, Victor Ponta dezvăluia recent că actualul lider al PSD a făcut presiuni pentru schimbarea lui Daniel Morar și numirea Codruței Kovesi, despre care Dragnea spune că „este „prietena lui” si il ajuta”.

„În luna Februarie 2015 am fost in vizita oficiala in SUA – am fost primit cu garda de onoare la Pentagon si am fost in biroul Directorului CIA sa vorbim despre rolul Romaniei in Parteneriatul Strategic si despre “statul de drept” din Romania – intre timp vad ca la DNA Ploiesti mi se fabricau probe false, se instigau martori mincinosi si se pregatea perchezitionarea mamei si surorii mele ca si arestarea cumnatului meu! 

Deoarece nu am demisionat imediat dupa inscenarea de la Ploiesti s-a trecut la planul al doilea pentru schimbarea Guvernului- procurorul Uncheselu a inventat la Bucuresti un alt dosar pentru pretinse fapte din 2007-2008 ( eram deja in 2015) falsificand documente si santajand martorii din dosar sa minta ceva despre mine!

Cel care are dreptul legal sa actioneze – adica Ministrul Justitiei – sunt sigur ca nu va face nimic ( nu il lasa seful lui Liviu Dragnea care isi continua “blatul” cu Sistemul sperand ca el scapa)! Si Parlamentul dominat de Dragnea se va multumi sa dea din gura si atat!

Nici de la Procurorul General Augustin Lazar nu am nicio asteptare – a ajuns in functie prin inscenarea unui dosar predecesorului sau Tiberiu Nitu!

Sper doar ca CSM sa faca ceva pentru onoarea si prestigiul miilor de magistrati corecti care nu au nicio legatura cu aceste abuzuri ingrozitoare / si am incredere ca judecatorii vor face dreptate ( insa dupa ani de umilinte si pierderi ireparabile)!”, a mai scris Victor Ponta, pe Facebook după apariţia înregistrarilor lui Vlad Cosma.