Marian Munteanu a DEZVĂLUIT când a discutat ultima oară cu Iohannis. Ce i-a transmis şeful statului

Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a venit la România TV unde a clarificat acuzaţiile din trecut care au fost scoase pe tapet în ultima perioadă.

RomaniaTV.net
17 apr. 2016, 17:08
Marian Munteanu a DEZVĂLUIT când a discutat ultima oară cu Iohannis. Ce i-a transmis şeful statului

Marian Munteanu, fost lider al Pieţei Universităţii la începutul anilor ’90, a fost desemnat de PNL drept candidat la funcţia de primar general al Bucureştiului, după retragerea lui Ludovic Orban, ca urmare a cercetării sale de către DNA.

Anunţul desemnării lui Marian Munteanu drept candidat al liberalilor a luat prin surprindere pe toată lumea, iar acesta a venit la România TV pentru a clarifica toate acuzaţiile care i-au fost aduse în ultima vreme.

Fostul lider al studenţilor din anii 90 a negat acuzaţiile invocate de Călin Popescu Tăriceanu cum că ar fi un neolegionar şi un adversar al liderului liberal I.G.Duca. „Sunt multe lucruri neînţelese corect…unii contestă lideri. La acea dezbatere invocată de Călin Popescu Tăriceanu nu era o dezbatere politică, dar lucrurile sunt limpezi…nici pomeneală să promovez aşa ceva”, s-a apărat Marian Munteanu.

De ce îl acuza Tăriceanu

Probele cu privire la orientarea filo-legionară a acestuia sunt legiune. Iată una singură, dar cuprinzătoare, ce dă pe faţă valorile în care crede domnul Munteanu, dovadă extrasă din articolul „Despre doctrina legionară” semnat de acesta în aprilie 1994 în revista Mişcarea: „Îl admir pe marele om politic și întemeietor de Mișcare, pe Corneliu Codreanu. Consider că ceea ce este util și esențial în această parte a istoriei românești, o găsim în opera și activitatea lui. Faptul că Mișcarea Legionară reușea să se dezvolte în pofida lipsei de mijloace financiare, în pofida minciunilor și a calomniilor, i-a determinat pe marii ‘democrați’ să treacă la acțiune, călcînd în picioare orice lege. Eludarea legalității, departe de a fi o excepție, era o regulă împămîntenită în arsenalul celor două partide dominante ale epocii, Partidul Național Țărănesc și Partidul Național Liberal. […] Vom da un singur exemplu: cazul I.G. Duca, politician liberal, prim-ministru în 1933. Dar nimeni nu spune ce făcuse acest ‘democrat’ înainte de a fi asasinat. Nimeni nu spune nimic despre cei peste 10.000 de oameni maltratați, schingiuiți și arestați din ordinul său. […] Nu putem vorbi de asasinii lui I.G. Duca fără a vorbi de asasinul I.G. Duca”.    

Marian Munteanu a respins şi acuzaţia că l-ar fi adus în ţară pe fostul lider legionar Sima. „Mă supraevaluaţi. Era căutat de nu ştiu câte servicii. Cum să-l aduc eu pe Sima. În 1991 eu îmi dădeam licenţa”.

Nu am făcut comerţ cu nimic

„Este jenant. Nu am făcut comerţ cu nimic. Ca să vinzi arme, avioane trebuie să ai nişte avize, nişte documente pe la ministerul Economiei, ministerul Apărării”, a punctat candidatul PNL la Primăria Capitalei despre acuzaţia de comerţ cu armament.

Marian Munteanu consideră că toate acuzaţiile care i s-au adus în ultima perioadă reprezintă reacţia celor care le este teamă că nu vor mai ajunge la bucatele de la Primăria Bucureşti. „Voi câştiga alegerile şi sutele de milioane de euro care se scurg acum nu se vor mai scurge”.

Eu deţin anumite competenţe adunate în ultimii 25 de ani. Vin cu un anumit mesaj legat de Primaria Capitalei. Nu am venit pe un teren viran. Am în spate PNL şi sute de asociaţii civice”.

Despre întâlnirea cu Iohannis

„Am vorbit cu Iohannis în urmă cu  8-9 luni. Am avut onoarea sa fiu primit la Cotroceni. Klaus Iohannis a dorit sa ştie părerea mea cu privie la chestiuni legate de societate. Întâlnirea cred ca a durat 30 – 40 de minute. A fost pentru prima data cand am avut ocazia sa-l cunosc. Cred ca e un om în care poti avea incredere. Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze că îl interesează situaţia din societate şi că vrea să fie mediator între stat şi societate”.