Liviu Dragnea, despre plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului: Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi UPDATE

Liviu Dragnea a anunţat marţi că nu susţine plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului. El a cerut miniştrilor să fie mai rezervaţi cu astfel de anunţuri până la legea salarizării unitare.

09 mai 2017, 13:24
Liviu Dragnea, despre plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului: Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi UPDATE

UPDATE Liviu Dragnea, a declarat, marţi, întrebat dacă susţine propunerea ministului Muncii de plafonare a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, că nu mai răspunde la ”tot felul de idei venite din partea unora”, liderul social-democrat recomandându-le colegilor săi să fie ”mai rezervaţi cu proiectele”.

”Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea şi nu numai, şi impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unora”, a spus liderul PSD.

 

Liviu Dragnea a anunţat marţi că nu susţine plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului, în aceeaşi zi în care ministrul Muncii spunea că varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe lună.

Ministerul Muncii vrea să limiteze aceste venituri după ce s-a ajuns în situaţia în care unii părinţi încasează şi 35.000 de euro pe lună în timpul concediului. Surse din minister vorbesc despre faptul că vom asista în perioada următoare la un val de astfel de indemnizaţii mari, ce riscă să zguduie bugetul.

„Este o practică. Femei care rămân însărcinate îşi trec foarte multe venituri. Am ajuns în situaţia în care pentru un singur copil, lunar, se plăteşte o indemnizaţie de 35.000 de euro, adică cam un apartament lunar. În Belgia este concediu după maternitate 4 luni -771 euro lunar, în Bulgaria de la 1 la 2 ani – 340 euro lunar, Germania 2 luni până la un an- 300 până la 1.800 de euro, Polonia 2 ani- 95 de euro, Suedia 3 ani – 326 euro lună. În Romania este 85% din veniturile nete realizate timp de 12 luni şi s-a ajuns în situaţia în care se plătesc zeci de mii de euro”, a declarat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a mai declarat că nu va mări perioada în care părinții primesc această indemnizația.

Citeşte şi Plafonare indemnizaţie creştere a copilului. Vasilescu: Nu e normal să plăteşti 16%, şi după să iei 85%. Este o înşelătorie a statului