Liviu Dragnea, avertisment pentru Iohannis în legătură cu numirea noului şef al SIE

Președintele PSD, Liviu Dragnea, avertisment de ultimă oră pentru președintee Klaus Iohannis! Liderul social-democraților spune că, dacă șeful statului nu se consultă cu reprezentanții majorității parlamentare înainte să propună noul șef al Serviciului de Informații Externe, atunci omul președintelui nu va fi votat de Parlament. 

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 17:12
Liviu Dragnea, avertisment pentru Iohannis în legătură cu numirea noului şef al SIE

După cinci luni de zile, postul de şef al SIE a fost vacantat de către Parlament, aşadar Klaus Iohannis poate să înceapă negocierile cu majoritatea parlamentară. Şeful PSD Liviu Dragnea a spus foarte clar că ar face bine preşedintele să-i consulte şi pe ei îniante de a face un nume public în ceea ce priveşte viitorul şef al SIE pentru că astfel riscă ca această numire să fie blocată în Parlament, asta în contextul în care şeful SIE trebuie să treacă de votul majorităţii Parlamentare.

Preşedintele ar trebui să-i contacteze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Liviu Dragnea pentru a discuta desprea numirea viitorului şef al SIE. 

„Cred ca este o decizie inteleapta a presedintelui de a face o discutie preliminara cu majoritatea pentru alegerea şefului Serviciului Român de Informaţii….Nu este un principiu gresit iar din punct de vedere al profilului cred ca trebuie un om politic cu un anumit pachet de calitati. Maior este un director foarte bun, Hellvig foarte bun, cred ca au o anumita experienta politica si o anumita cunoastere”, a declarat Liviu Dragnea.